3
Domaći fudbal

USPELA ‘GENERALKA’: Makazice i golčina Đurđevića za kraj priprema na Kipru (VIDEO)

Objavljeno: 11.02.17 u 15:53

Partizan je sa 2:0 savladao Ural u poslednjoj proveri pred start prolećnog dela sezone na Kipru, a golove su postigli Leonardo i Đurđević.

Marko Nikolić je protiv Urala izveo možda i najjači sastav u ovom trenutku koji je položio ‘generalku’ pred početak prolećnog dela sezone i utakmicu sa Radom na Banjici. Igrao je Partizan dopadljivo, mada se čini da je završnica najveći problem za crno-bele. Ipak, zavesu na pripreme stavili su Leonardo i Đurđević golčinom za TV špice…

Prvu šansu na utakmici imala je ekipa Urala kada je Pavljučenko loptu spustio do Bikfalvija, ali ovaj nije bio precizan. U 16. minutu Partizan je prvi put zatresao mrežu rivala. Korner je izveo Janković, Đurđevićje atraktivno loptu vratio na drugu stativu, tamo je Jevtović uterao u mrežu, ali je sudija gol poništio zbog ofsajda. Tri minuta kasnije nova šansa za Ruse, ali je pokušaj Nikolova glavom zaustavio Kljajić. Rezultatom 0:0 završeno je prvo poluvreme.

Drugih 45 minuta otvorio je šutem Everton, ali je golman ruskog tima bio na mesu. U 56. minutu Leonardo je pokuao da lobuje golmana Urala, ali mu je falilo malo sreće. Partizan je poveo u 77. minutu, Vulićević je centrirao u peterac, odbrana Urala je slabo izbila loptu, ona je došla do Leonarda, a Brazilac je pogodio.

Najlepši detalj utakmice dogodio se u 90. minutu. Tavamba je centrirao sa levog boka, a Đurđević je makazicama postigao evrogol za špice i pobedu crno-belih nad Uralom 2:0.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

PARTIZAN – URAL 2:0 (0:0)

Strelci:

Leonardo 77, Đurđević 90

Partizan: Kljajić – Vulićević, Milenković, Ostojić, Miletić – Jevtović, Everton – Janković, Leonardo, A. Stevanović – Đurđević. Rezerve: Jovičić, Ćirković, Bogosavac, Kosović, Mihajlović, Ilić, Đuričković, Jovanović, Tavamba.

Ural: Zabolotni – Kulakov, Dinga, Novikov, Dancev – Fidler, Dimitrov, Bikfalvi, Iljin (od 56. Lomakin), Lungu – Pavljučenko. Rezerve: Arapov, Gorin, Stavpec, Lomakin, Konate.

[/stextbox]

0
0

3 Komentara

    • Ti pricas slicne gluposti vec godinama ali ne cudi jer se ne razumes u sport,pogotovo ne u fudbal i kosarku a uz to si i rodjen kao dete sa hendikepom u mozgu.Ja sam gotovo siguran da vama sledi potop i to 4.marta,kad ce te konacno videti ko je mnogo bolji.Zvezda ima za klasu kvalitetniji tim i ne postoji promil sanse da ne pobedi u predstojecem derbiju.Ocekujem da vec od 5.marata zavrsis u svoju misju rupu i da se vise ne oglasavas,kao ni ostali tvoji istomisljenici.

      0
      0
      Odgovori
  1. Odlicna,tvrda i takticki vrlo zanimljiva igra oba tima. Bila je to prepoznatljiva igra ruske skole fudbala, tvrdo, ostro do granice grubosti, ali je Partizan pokazao da je bas dobro pripremljen. Oba gola Crnobelih su bila izuzetno lepa, posebno kralja Urosa i naravno madjionicara Leonarda! Ceo tim je igrao dobro a odbrana je bila jako pouzdana ,ma briljantna.Bravo i za trenera Marka Nikolica. Tako se to radi!
    Da istaknem i jako dobru igru naseg mladog reprezentativca Dominika Dinge u ekipi Urala, mozda i ponajboljeg u njihovom timu! Srpski fudbal ima jos jednog ozbiljnog i veoma vrednog mladog odbrambenog igraca! Bravo i za njega i zelim mu svu srecu!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter