0
Ostali sportovi

ZIMSKI SPORTOVI: Vendi Holander šampionka sveta u alpaskom skijanju

Objavljeno: 10.02.17 u 15:12

Švajcarska skijašica Vendi Holdener osvojila zlatnu medalju u alpskoj kombinaciji na Svetskom prvenstvu u Sankt Moricu.

Holdener je do prve medalje na prvenstvima sveta došla u vremenu od minut, 58 sekundi i 88 stotinki. Ona je posle spusta bila na sedmom mestu, da bi sjajnom slalomom, ali i padom drugoplasirane Slovenke Ilke Štuhec i vodeće Italijanke Sofije Godje, došla do najvećeg trijumfa u karijeri.

Srebrnu medalju osvojila je domaća takmičarka Mišel Gizin, koja je zaostajala samo pet stotinki, dok se bronzanim odličjem okitila Austrijanka Mikaela Kirgaser sa 38 stotinke zaostatka, koja je ujedno pokvarila trostruko slavlje Švajcarkinja, pošto je završila ispred Deniz Fajerabend.

Trećeplasirana posle spusta Švajcarkinja Lara Gut pala je na treningu slaloma i potom je helikopterom prebačena u bolnicu, ali još uvek nema informacija o povredama.

Na petom mestu našla se Amerikanka Lindzi Von, dok je šesto mesto zazuela Marija-Mišel Ganjon iz Kanade, a sedma je bila Italijanka Federika Brinjone.

Prvih deset kompletirale su Slovenka Maruša Ferk, Rikarda Haser iz Austrije i Norvežanka Ragnhild Movinkel.

Takmičenje na Svetskom prvenstvu u Sankt Moricu kod žena nastaviće se u nedelju kada je na programu spust.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter