4
Košarka

FOTO: YOUTUBE PRINTSCREEN

SALE GLEDAŠ LI: Srbin koji ‘cepa mrežice’ po Evropi, a garantujemo da za njega niste čuli (VIDEO)

Objavljeno: 10.02.17 u 17:51

Ljubiteljima niželigaške košarke je poznat, ali takvih je malo.
Svetozar Stamenković, igrač Jašberenija iz Mađarske je na poslednjem meču tamošnjeg takmičenja postigao čak osam trojki.

Nekada je dominirao parketima Druge muške lige Srbije, ‘dabl-dabl’, a neretko i ‘tripl-dabl’ mašina trećeg ranga srpske košarke i bivši igrač FMP-a.

Na meču sa Atemeromuom je Stamenković pogodio osam trojki iz 10 pokušaja, uz to je jednom pogodio za dva i uspeo je da ubaci tri bacanja te je na kraju ukupno imao 29 poena.

Pored toga, uspeo je da napravi sedam skokova i pet asistencija pa mu je indeks bio čak 40.

Za pomeuntu ekipu igra i Andrija Bojić, nekadašnja velika nada Mege.

1
0

4 Komentara

  1. Polako ali sigurno ubijamo srpsku kosarku i talente kao sto je Svetozar. Nit je bitno koliko si dobar nego kolko si dobar sa menadzerom ili trenerom koji ce da te vuče sa sobom i tali se od tebe. Zbog takvih stvari propustamo ovakve talente i ne vadimo maksimum iz njih. Decko je u Americi dao 40 poena Draymond Greenu o cemu vise da pricamo.

    0
    0
    Odgovori
  2. Svetozar je bio jedan od najvećih talenata u svojoj generaciji! Reč je o igraču koji bukvalno može da igra na svim pozicijama! Nažalost, povrede su ga sputale da do kraja iskaźe svoj potencijal ali drago mi je da vidim da se polako vraća na košarkašku mapu…

    0
    0
    Odgovori
  3. Obrni,okreni,prošao je školu FMP,koja ubedljivo najviše izbacuje kvalitetne igrače ali momak je daleko od toga da bi Đorđević trebao da obraća pažnju na igrače iz mađarske lige.To je nivo naše srpske lige.

    0
    0
    Odgovori
  4. E moj Petre,taj Stamenković je sa 18 godina igrao ABA ligu u dresu FMP-a i bio veliki talenat,ali su ga povrede omele da napravi ozbiljnu karijeru…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter