O očajnoj situaciji u klupskom vaterpolu u Srbiji izlišno je pričati jer je sve već rečeno mnogo puta, ali situacija nikada nije bila ovoliko loša.

Vaterpolo klub Partizan je najtrofejniji tim u Srbiji, i ekipa koja je iznedrila veliki broj asova i legendi ne samo srpskog, već svetskog vaterpola.


No, treća ekipa u Evropi po broju osvojenih titula šampiona starog kontinenta (sedam puta je Partizan osvajao ovaj trofej) se, prema rečima Aleksandra Šoštara, nalazi na korak od nestanka:

– Bez obzira na moj optimizam, Partizan je pred gašenjem. To nije pritisak, nego realno činjenično stanje. Kucali smo na sva moguća vrata i svi su upoznati koliko je situacija dramatična. Mislim da svi imaju dobru volju, a razumem sve probleme u kojima se svi kao društvo nalazimo. I pored svih nedaća Partizan je i sada, kao i u bivšoj državi, lokomotiva vaterpolo voza, rekao je Šoštar, a prenose “Novosti”.

Dalje je legendarni golman crno-belih i reprezentacije nastavio:

 Titula prvaka Evrope je jedan od razloga naših finansijskih problema. Da smo godinu-dve ranije pustili igrače ne bismo imali dugove, ali ne bismo bili šampioni. I pitanje je da li bi igrači, koji su okosnica reprezentacije, postali olimpijski pobednici. Da su otišli prerano iz našeg sistema rada, pitanje je kako bi se razvijali, da li bi stvorili tako jak kolektivni duh. Zato ne žalim, i sada bih uradio isto, istakao je u nastavku.

Podsećamo, u januaru crno-beli nisu mogli da treniraju na Banjici zbog nedostatka sredstava za plaćanje mazuta, pa su trenirali na drugim bazenima.

Situacija je daleko od prijatne, i nema sumnje da bi nestankom jednog ovakvog kluba najviše ispaštao sam sport. A pričamo o onom koji nam je doneo ubedljivo najviše radosti u poslednjih deceniju i po…