1
Evropske lige

KRAJ JOŠ JEDNE LEGENDARNE KARIJERE: Fudbal polako ali sigurno gubi svoje istinske heroje (VIDEO)

Objavljeno: 08.02.17 u 10:05

Filip Lam, legendarni kapiten Bajerna iz Minhena koji je praktično čitav svoj život proveo u klubu (fudbalom počeo da se bavi 1989. godine u mlađim kategorijama Bavaraca) završiće karijeru po završetku ove sezone.

Iako je ranije bilo spekulacija, jedan od najboljih bekova modernog fudbala potvrdio je da na kraju sezone napušta „travnati tepih“:

– Igraću još par meseci, i to je sve. Na kraju sezone je kraj, završavam karijeru, rekao je Lam novinarima po završetku kup meča između Bajerna i Volfsburga koji je Bajern dobio 1:0.

Koliko je velika Lamova karijera prvo pokazuju trofeji (šampion sveta sa Nemačkom, finalista Evropskog šampionata, sedam titula Bundeslige i osma „na putu“, Liga šampiona 2013. uz dva poraza u finalima 2010. i 2012, te titula klupskog prvaka sveta 2013…

U izboru FIFA za najbolji tim godine dobio je poziciju levog beka 2008, dok je bio uobičajeni deo najboljih 11 Bundeslige.

Za Bajern je odigrao preko 500 mečeva.

(Youtube/BayernCompHD)

 

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter