0
Evropske lige

ODAN KLUBU: Čalhanoglu neće primati platu dok je suspendovan

Objavljeno: 07.02.17 u 22:30

Fudbaler Bajera iz Leverkuzena Hakan Čalhanoglu odrekao se plate i bonusa za vreme četvoromesečne suspenzije koju mu je izrekla Medjunarodna fudbalska federacija (FIFA) zbog kršenja ugovora.

On je suspendovan jer je 2011. godine prekršio pravila ugovora, pošto je kao fudbaler mlade ekipe Karlsruea uzeo 100.000 evra od Trabzona za dogovor o transferu u taj turski klub. On se posle toga predomislio i produžio ugovor sa Karlsrueom, a 2013. godine prešao je u Hamburg. Godinu dana kasnije potpisao je za Bajer Leverkuzen.

– Bajer nema ništa s dogadjajima iz tog perioda. Ali, klub je žestoko pogodila kazna u sportskom i finansijskom smislu. Zbog toga ne želim da nanosim štetu klubu – naveo je 22-godišnji Čalhanoglu u saopštenju.

Turski fudbaler se žalio Sudu za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani, koji je prošle nedelje odbio žalbu i odredio da Čalhanoglu mora da plati 100.000 evra kompenzacije Trabzonu.

Uprava Bajera je ljuta, pošto će njen igrač propustiti ostatak sezone u Bundesligi i predstojeće utakmice osmine finala Lige šampiona protiv Atletiko Madrida.

– Iako Bajer Leverkuzen nema ništa sa dogadjajima iz 2011. godine, mi smo žestoko kažnjeni. Sada će nam, tokom odlučujućeg dela sezone, nedostajati veoma važan igrač – rekao je sportski direktor Bajera Rudi Feler.

Čalhanoglu će nastaviti da trenira sa ekipom i podržavaće saigrače kao punopravan član ekipe, što će mu pomoći da ostane u formi, navodi se u saopštenju.

On će, takodje, propustiti utakmicu Turske i Finske krajem marta u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter