0
Evropske lige

VREMEPLOV: Osam pogodaka, koji su obeležili veličanstvenu karijeru Čelsijeve legendarne osmice (VIDEO)

Objavljeno: 06.02.17 u 00:15

Tokom nedelje za nama, u zasluženu fudbalsku penziju otišla je legenda londonskih „plavaca“, Frenk Lampard, a ovaj vremeplov posvetićemo njemu i njegovoj blistavoj dvadesetjednogodišnoj karjieri.

Svoj fudbalski debi veliki Frenk je imao daleke 1995. godne u dresu West Hema u kome je i ponikao, ali će ipak  ga svi ipak pamtiti po igrama za jedan drugi londonski klub.

Lampard je na „Stamfor Bridž“ došao 2001. godne i verovatno tada nije mogao ni da sluti da će vremenom postati sinonim za Čelsi, za koji je u periodu od 2001. do 2014. odigrao 648 utakmica.

Za to vreme postigao je 211 pogodaka za „plavce“ u svm takmičenjima i tako postao najbolji strelac u istorji kluba, a jedan je od svega sedmorice veznih igrča koji je u Premijer lig postigao preko 150 pogodaka.

Uz kapitena Džona Terija, čiji je bio zamenik, Lampard je postao simbol jedne nove, trofejne ere Čelsija sa kojim je osvojio sve što se osvojiti može. Za trinaest godina provedenih na Stamford Bridžu osvojio je isti broj trofeja, od toga tri Premijer lige,  Ligu šampiona, Ligu Evrope i četiri FA kupa. Za reprezentaciju Engleske odigrao je 106 utakmica i postigao 29 golova.

U čast velike Čelsijeve osmice, simbolično smo izdvojili osam pogodaka za koje se može reći da su obeležili njegovu karijeru. Uživajte.

Krećemo od prvog Lampardovog pogotka u dresu Čelsija, u sezoni 2001/2002 u pobedi londonskog kluba nad Boltonom od 5:1.

Izvor: Youtube/MA Khan

Jedan od prvih pogodaka u Ligi šampiona Frenk je postigao u utakmici protiv Lacija, u pobedi od 2:1, tokom sezone 2003/04 i to kakav pogodak.

Izvor: Youtube/ryderxxx

Sezonu kasnije još jedna majstorija Čelsijeve osmice u najelitnijem evropskom takmičenju i to protiv minhenskog Bajerna u četvrtfinalu, u pobedi od 4:2. Ovo je možda i najlepši njegov pogodak u karijeri.

Izvor: Youtube/dahir Abdi

Rame uz rame ovom pogotku protiv Bavaraca je nestvaran lob iz mrtvog ugla na „Kamp Nou“, u remiju protiv Barselone od 2:2 u sezoni 2006/07. Taj bod  kasnije je bio dovoljan Čelsiju za prvo mesto u grupi.

Izbor: Youtube/2016FootballVideos

Iste sezone, samo u utakmici Premijer lige, Lampard je izveo još jednu bravuru u preokretu za pamćenje na „Gudison parku“, kada je Čelsi savladao Everton sa 3:2. Gol legendarnog veziste bio je za 2:2, a kasnije je Drogba bombom u samom finišu doneo sva tri boda „plavcima“.

Izvor: Youtube/ravusek

Jedan od lepšh pogodaka postigao je na gostovanju Hal stiju, u pobedi londonske ekipe od 0:3.

Izvor: Youtube/2016FootballVideos

Sezona 2008/09 donela je antologijski četvrtfinalni okršaj Čelsija i Liverpula, koj je bio jedna od omiljenih Lampardovih mušterija. Meč je u Londonu završen rezutatom 4:4 a Lampard je postigao dva pogotka od kojih ćemo izdvojiti ovaj drugi, kojim je razrešio dileme oko pitanja polufinaliste.

Izvor: Youtube/Dato Chxeidze

Poslednji na listi, ne i najmanje lep pogodak viđen je na polufinalnom meču FA kupa 2012. godine, protiv gradskog rivala Totenhema na „Vembliju“. Čelsi je u ovom meču očerupao „pevce“ sa 5:1, a Farenk je postigao prelep pogodak sa trideset i kusur metara iy slbodnjaka. Kasnije je u finalu pao i Leiverpul sa 2:1.

Izvor: Youtube/FATV

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter