0
Dejvis kup

FOTO: STARSPORT

DEJVIS KUP: Lajović pobedom okončao meč protiv Rusije (FOTOGALERIJA)

Objavljeno: 05.02.17 u 16:28

Dušan Lajović doneo je Srbiji i četvrti poen za trijumf nad selekcijom Rusije bez poraza u okviru Dejvis kupa.

Nakon što su Viktor Troicki i Novak Đoković doveli Srbiju do 2:0, a dubl u sastavu Nenad Zimonjić/Viktor Troicki obezbedio pobedu, šansu da zaigra za reprezentaciju dobio je Dušan Lajović, koju je iskoristio na najbolji mogući način.

U prvom setu Lajović je odmah oduzeo servis Konstantinu Kravčuku, koji je nastupio za Rusiju, a tu prednost je održavao do rezultata 5:3, kada je po drugi put uspeo da dođe do brejka i tako povede sa 1:0.

Drugi set su oba tenisera počela sigurno, ali je u trećem gemu Rus stigao do brejka, uspeo je da odbrani dve brejk lopte u narednom gemu i prednost održi do kraja i tako izjednači na 1:1.

Treći set je bio i odlučujući, pošto je doneta odluka da se, zbog toga što je rezultatski nevažan, ne igra u punom obimu, i u prva tri gema oba tenisera su imala po set loptu, ali je Lajović spasao dve, Kravčuk jednu, pa se činilo da set ide ka taj brejku. Ipak, pri rezultatu 4:3, Lajović je uspeo da slomi otpor ruskog tenisera, dođe do 5:3, a potom svojim servisom Srbiji donese četvrti poen u ovom meču.

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter