0
Evropske lige

FOTO STARSPORT:

PROSTO NEVEROVATNO: Derbiju nemačke Bundeslige prethodile scene nasilja, huligani nisu štedeli ni žene ni decu!

Objavljeno: 05.02.17 u 18:07

Meč između Dortmunda i Lajpciga (1:0) ostao u senci nemilih scena uoči utakmice, kada su navijači „ milonera“ napali goste.

Policija u Dortmundu je saopštila da je podnela 28 krivičnih prjava zbog mnogobrojnih prestupa domaće publike, kao što su upotreba pirotehnike, fizički napad i nanošenje opasnih telesnih povreda, oštećenje imovine i krađe. Mora se priznati vrlo nekarakteristčne scene za Nemačku.

Ove prijave su podnete nakon velikih sukoba koje su izazvali navijači Borusije, koji su goste zasuli flašama i kamenjem a u neredima su povređena i četri policajca.

– Ekstremno nasilje i spremnost na nasilje protiv gostiju bili su prisutni kod navijača Dortmunda. Ovo je bilo usmereno na bilo koju osobu koja se mogla identifikovati kao navijač Lajpciga, bez obzira da li je su u pitanju bila mala deca, žene ili porodice – navodi se u saopštenju policije.

Fudbalski klub Borusija izrazio je veliko žaljenje zbog incidenta koji su izazvale njihove pristalice, u kojima su napadnuti čak i žene i deca koji su došli da bodre suparnički tim. Navode i da će u potpunosti sarađivati sa policijom u cilju sprečavanja ovakvih stvari.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter