22
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

VUJOŠEVIĆ OD SRCA: Nije mi drago zbog Zvezdinih rezultata, ali ko je kriv Partizanu zbog ovakvog tima?! (FOTO)

Objavljeno: 03.02.17 u 09:32

Trofejni stručnjak je govorio i o sudijama koji dele pravdu Zvezdi, stanju u ABA ligi, tužbi Partizanu, svojoj situaciji u Limožu…

U intervjuu za ‘Novosti’, bivši trener Partizana, a sada francuskog Limoža iskreno i od srca prokomentarisao je igre Crvene zvezde u Evroligi, ali i stanje koje je dovelo do ovakve ‘dominacije’.

– Moram da kažem da Crvena zvezda igra stvarno dobro. To nije nešto što me raduje, ali to je činjenica. Čak i to što oni sad igraju tako dobro ne opravdava način na koji je ona uspostavljenja, uvođenjem UPPR, likvidacijom dugova, rušenjem Partizana, sprečavanjem sponzora da idu u Partizan i njihovim okretanjem prema Zvezdi, gde je bio jako bitan uticaj politike, fuzijom dvaju klubova koja nije bila sasvim legalna, gde su se sakupili tradicija i publika jednog kluba i infrastruktura drugog, što nije bilo urađeno pravno sasvim čisto. Sve ono što sam govorio da je velika zamerka i mrlja na celu tu priču – ostaje – izjavio je Vujošević.

– Jedna od tajni ovako dobrih rezultata u Evroligi, koje niko nije očekivao, jeste izvanredna odbrana koja se zasniva na postojanju dva-tri „specijalca“ koja čuvaju protivničke igrače „jedan na jedan“ i čine nepotrebnim velike rotacije, što su svi u funkciji tima, i to se vidi naročito u napadu, gde se dosta koristi unutrašnja igra, i što imaju sreću da učestvuju u lakšem takmičenju, jer je Jadranska liga, ipak, slabija nego što je bila ranijih godina i lakša od španskog prvenstva, turske ili VTB lige. Takođe, vidi se veliki uticaj kluba u Evroligi. Ove i prošle godine sudije iz Jadranske lige su najmanje petnaest puta sudile Zvezdi u Evroligi, što se Partizanu nikada nije dešavalo, i što pokazuje snagu kluba kada je u pitanju logistika

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Međutim, bilo je i zamerki na tim Partizana, kao i na račun medija koji su, kako kaže, pod kontrolom Crvene zvezde.

– Naoko ima dobar rezultat. Međutim, u Jadranskoj ligi, ovakva kakva je, jedini rezultat koji vredi je prvo mesto. Partizan je napravio tim od dosta starih i povređenih igrača, koji nema drugi smisao nego pravljenje rezultata. Protiv ovakve Zvezde nemaju šansu da naprave taj rezultat u Jadranskoj ligi. Takvu koncepciju ne razumem i ne podržavam. Tu strategiju podržavaju mediji koji su pod kontrolom Crvene zvezde, zato što Zvezdi odgovara takva druga, efemerna pozicija Partizana – objasnio je Vujošević.

Vujošević još uvek ima nerešene sporove sa Partizanom zbog čega će se možda i na sud, ali ne dok traje sezona, jer ne želi da remeti klub u bitnom momentu.

– Moj osnovni problem s Partizanom je to što mi ne plaćaju dugove. Čujem da se ove godine u klubu redovno plaća. Međutim, niko se ne javlja da makar telefonom proba da objasni zbog čega se ne ispunjavaju obaveze prema meni. Sigurno ih neću blokirati dok traje liga, jer ne želim da bilo kome budem alibi za bilo kakav rezultatski neuspeh. Ali pare koje sam zaradio, i koje su mi potrebne da bi moja familija živela, sin se školovao, a ja lečio, moraću da potražujem na način na koji me primoraju – objasnio je Vujošević.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Govorio je i o svojoj situaciji u Limožu, te potvrdio da napušta Pariz na kraju tekuće sezone.

– Do kraja sezone sigurno ostajem, boreći se svakodnevno da uradim što je moguće više u ovoj situaciji u kojoj se nalazim, koja je specifična i delikatna. S druge strane, ono što me podseća na rad u Srbiji, to je da u Limožu publika veoma voli košarku i razume se u nju. Ovo je grad košarke i to je ovde sport broj jedan. Male su šanse da ostanem i posle ove sezone. Međutim, kada je u pitanju trenutni rad, to nema nikakve važnosti – zaključio je Duško Vujošević.

0
0

22 Komentara

  1. „Sve priče su na površini a smisao njihov u dubini“

    Sveti Nikolaj Velimirović

    Dušan sportski radnik i veliki stručnjak govori godinama površinski i toliko je kulturan i uljudan, ali istina boli ljude laži zbog kojeg je narod u nestajanju…

    0
    0
    Odgovori
  2. Ja kada vidim vest o covicu zvezdi,simonovicu radonjicu itd ne citam niti me zanima,a kada udejte u vest o Vujosevicu,Partizanu 80% Ciganski komentari,zasto citate vest i izjavu Vujosevica,? E pa zato sto ste isfrustrirani,izkompleksirani i Dule vas je urnisao 11god ,dok ste zivi to ce da vas prati,na nasu srecu hahahaha

    0
    0
    Odgovori
    • Možda ti ne čitaš vesti o Zvezdi ali čita ih 99% grobara i ja kad uđem na zvezdinim vestima,redovno su prvih 5-6 od umobolnika GdK,penzionera,smejurije i ostalih bezmozgovića koji navijaju za isti klub kao i ti a kasnije bude i do 90%,pogotovo ako je vest o Čoviću.

      0
      0
      Odgovori
    • Ti kao da imas „pola“interneta pa ni ne vidis sta rade tvoji istomisljenici na Zvezdinim vestima,jeste urnisao je klub koji je imao sve zajedno 5 igraca,dugove koji su se mnozili iz dana u dan,ciji su tim izbacivali iz Pionira i gde nije imao da trenira….takvo ophodjene je bilo slicno prema Srbima u 2 sv. ratu

      0
      0
      Odgovori
      • Kada kazea 5 igraca ,mislis ono 5 na 3 pred ispraznjenom halom,a Simonovic daje trojku i stavlja ruku na uvo hahaha,a taj dug sto ste imali nisam ga ja napravio a ni Dusko Vujosevic,a taj dug vam je oprosten i obrisan,a mi svoj sada vracamo sami. Razlika je.

        0
        0
        Odgovori
  3. Tuzi ti „Partizan“.Nnemas ti para ni za sta. Mora da si u Srbiji zaradjivao vise nego u Francuskoj. Potpuno si u pravu i imas moju podrsku. Kada budes vodio neki tim iz NBA i imao 2.000.0000 $ godisnje, ako ne i vise, tuzi ti opet. Dobijao si od crno-belih mnogo vise para, a zivot i skolovanje tvoje dece mnogo kosta. Ne zna ovaj narod sta je dati godisnje 100.000 dinara za skolarinu. Svi znamo koliko dinar vise vredi od evra i dolara.

    0
    0
    Odgovori
  4. Kad je neko los covek, los je onda za ceo zivot svoj….Samo spodoba kao sto je Vujosevic moze da kaze kako mu je krivo za Zvezdine uspehe, da njene rezultate vezuje za aktuelnu politiku. Ostani celavi tamo, jer te ni tvoji u Partizanu vise ne zele. Odbacili su te kao 13 prase.

    0
    0
    Odgovori
  5. Koji je on trener sta pisete vi? Sa reprezentacijom nista u cska nista u limozu nista…jedino u partizanu koji je uzimao sve dobro od igraca iz srbije…svaki talenat kroz lartizan prolazio…tako moze svako…dok se svi ostali pa i zvezda krpe da naprave neki tim…on i da se vrati u partizan nista ne bi uradio pored ovakve zvezde sada odsvirao je on svoje jos dve titule i opet smo najtrofejniji klub i u basketu

    0
    0
    Odgovori
  6. Kad je zvezda bila losa. Svi ti sponzori mladi igra talenti su hrlili u partizan nije bilo bitno za koga navijaju…zvezda jr ove mlade igrace uzela odavno u svoj pogon i napravila tim…koliko je puta vucic sam dovodio sponzore u partiza od nis-a pa to mts-a, evo i fudbalu…pa mu se saopstenjem klub zahvali…a vujosevic se buni sada pa ako si dobar trener ti na vreme uzmi talente kojima je rano za prvi tim pa ces za par sezona imati jak tim kada od njih napravis igrace…

    0
    0
    Odgovori
  7. Vujosevic na svakom koraku pokazuje koliko mrzi Zvezdu. Navijaci Zvezde ga nisu mrzeli do one utakmice kada je Zvezda igrala sa omladincima i gde je on na +30 trazio da igraci nastave u tom ritmu i da uniste protivnika. To je nepostovanje protivnika koji je u startu bio slabiji mozda i za vecu razliku. Drugo, covek hvali logistiku naseg kluba. Paaa u Zvezdi se zna ko sta radi, nije trener i predsednik kluba, niti glavni pravnik, niti predsednik SD, niti je glavni u marketingu itd. Svako ima svoju funkciju i bavi se njome.

    0
    0
    Odgovori
  8. Svi uspesi zajednicki vujosevica i Partizana su godinama u nazad zasnivani na rusenju a cak i gasenju Zvezde jer njihov cilj je bio jasan, pobediti protivnika bez obzira na srestva i nacin, tako je bilo i sa FMP-om i sa Hemofarmom, divljacki nasrtaji uprave na celu sa Danilovicem koji je sada predsednik saveza i savez toga treba da se stidi i samog vujosevica, obilje lazi i neistina, te pretnje sudijama kako telefonima tako i licno, od raznih stipanja sudija i gepekovanja a sve to prateci prozivanja javnosti i vlasti da se pomogne partizanu….vreme koje treba zaboraviti sto pre a ovom zlotvoru zelim isto sto i on zeli Zvezdi !!!!

    0
    0
    Odgovori
    • Čuj Savez da se stidi Danilovića, sve sve ali to do sada nisam čuo i ne mogu da se načudim. Da li stvarno misliš da država treba da se stidi sportiste koji joj je toliko uspeha, ( naravno ne sam), doneo. Đilas je bio dobar, je li…. Ali sve dok u Srbiji sport i politika ne budu razdvojeni neće biti uspeha. Evo vidiš kakve su nam mlađe selekcije u košarci, postali smo vreća za gaženje. Ali biće bolje. Sportski pozdrav!!!

      0
      0
      Odgovori
  9. Jao , jao , jao , koliko si dulo nisko pao !!! Koliko mrziš , vidi ti se iz svake reči , ali „ko te ne zna skupo bi te platio“ . Patićeš ti još dugo , dugo , jer šta si učinio za košarku , (osim krađa u jsd kk prošlost, gepekovanja , davljenja , otimanja i sl.), vidi se iz ogromnih „uspeha u CSKA , reprezentaciji Cg. Limožu . Samo si se snalazio u mulju i sopstvenom kalu !!! Vidi da te leče i od pakosti ,najteže bolesti !!!!

    0
    0
    Odgovori
  10. u ruznalu te 1991. godine kad je bila zvezda svetski sampion ima clanak u kom pise da navija duje volosevic za zvezdu!! a sad ga ne raduje njen rezultat i svi su krivi osim njega i nekih jadnika, da je ona tam gde jeste!?

    0
    0
    Odgovori
  11. gospodin, vrhunski trener ( medju 5 sa ovih prostora ), odlican ucitelj i roditelj, sve same pohvale na tvoj racun idu vujosevicu. sve sto rece … je toliko jasno i tacno … da samo „BUDALA“ kako kesic rece … ILI … premijer „IDIOTI “ to razumeti nece … kao i uvek svaka ti je njegoseva … da se u partizan na bilo koju funkciju vratis … buno zdravlja i srece.

    0
    0
    Odgovori
  12. Puko roming i krece cirkus ajmooooo nek se zavrti ringispiiiilll.Doktore pusti ga malo pa mu onda zavrci usi da krmeeee puno vristiiiiiiiiiii……ajmoooooooooooo

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter