0
Evropske lige

PLAĆA GREŠKU IZ PROŠLOSTI: Fudbaler bundesligaša suspendovan do kraja sezone!

Objavljeno: 03.02.17 u 13:48

Vezni igrač Bajera iz Leverkuzena, Hakan Čalhanoglu u naredna četiri meseca neće moći da pomogne svojim saigračima.

Do suspenzije je došlo zbog prekršenog sporazuma sa Trabzonom, iz 2011. godine kada je sa turskim klubom postigao dogovor o transferu i nemačkog Karlsruea, i na konto toga uzeo i kaparu od 100 000. evra, ali je kasnije taj dogovor prekršio i produžio sasradnju sa Nemcima.

Čalhanoglu će takođe morati da vrati novac Trabzonu, dok će Leverkuzen proći bez sankcija, s obzirom da je Turčin prešao kod njih kao slobodan igrač. Međutim dovoljna im je kazna što će do kraja sezone biti lišeni pomoći jednog od svojih najboljih prvotimaca.

-Ovo je veliki udarac za Hakana, ali i za nas. Iako naš klub nema ništa sa tim, kažnjeni smo. Igraćemo bez veoma važnog igrača u ključnom delu sezone. Žalimo zbog ove odluke na koju nikako ne možemo da utičemo.- rekao je direktor Bajera, Rudi Feler.

Pored toga što neće moći da pomogne Leveruzenu u finišu Bundeslige i nokaut fazi Lige šampiona, Čalhanoglu neće moći da igra ni za reprezentaciju Turske, na meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji, protiv reprezentacije Finske.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter