0
Fudbal

AFRIČKI KUP NACIJA: Penali odlučili – Egipat je prvi finalista! (VIDEO)

Objavljeno: 01.02.17 u 22:53

Burkina Faso i Egipat priredili su pravu dramu u prvom polufinalu AKN-a, a kao pobednik iz 120-minutne borbe izašao je Egipat i to posle boljeg izvođenja jedanaesteraca.

U prvom polufinalu videli smo fenomenalnu utakmicu i očekivanu borbu ‘prsa o prsa’ između dve reprezentacije za koje se i očekivalo da su sličnog kvaliteta. Tako je i bilo, te je njihovu sudbinu odredio ‘penal-rulet’.

No, pre toga, u regularnom delu, ali i posle dodatnih 30 minuta rezultat je bio 1:1. Prvi su u vođstvo došli Egipćani i to fenomenalnim golom Mohameda Salaha u 67. minutu.

Ali, samo šest minuta kasnije Banke je doneo izjednačenje posle asistencije Kaborea.

(Izvor: youtube / TheDrimacus)

Nije bilo promena rezultata do kraja 120 minuta igre, pa se pristupilo izvođenju jedanaesteraca.

Prvi su popustili egipatski igrači, tačnije El-Said, koji je prvi šut. Za Gabon su bili precizni Traore, Dijavara i Jago, dok su ih na drugoj strani konstantno pratili Sobi, Egazi i Salah.

U četvrtoj seriji neprecizan za Burkinu Faso bio je Kukaku, Varda je doneo vođstvo Egiptu za 4:3 u penalima, a Traore nije izdržao pritisak i Egipat se našao u finalu.

U drugom polufinalu sutra se sastaju Kamerun i Gana.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter