2
Ostali sportovi

SPORT RUKOMET REPREZENTACIJA SCG Veselin Vujovic 19.1.2005. foto: Pedja Milosavljevic

VESELIN VUJOVIĆ: Sloba je bio kriv što sa Jugoslavijom nisam uradio ništa, sanjam klupu Srbije!

Objavljeno: 30.01.17 u 11:56

Legendarni Veselin Vujović sa selekcijom Slovenije osvojio je bronzu na Svetskom prvenstvu u Francuskoj.

Ceo svet je preneo video na kome slavni rukometaš motiviše svoj tim deset minuta pre kraja utakmice kada su Hrvati vodili sa tri gola razlike. Posle je usledio neverovatan preokret i osvajanje bronzane medalje.

– Rekao sam im da ne lažu sebe. Da ne viču: „Slovenija“, a da me foliraju. Pitao sam ih da li žele da objašnjavamo svima šta nam se desilo. Hrvati su nam dali 18 golova, verujte mi, rekao sam im i da ne mogu tako da radim. Pa zbog čega bih se ja kidao? Poručio sam im i da mi kažu ako su odlučili da izgube meč da ne bih i ja izigravao budalu, nego da sednem na klupu i da gledam utakmicu. I onda smo krenuli. Počeli smo lakše da dajemo golove. Hrvati su postajali nervozniji. Tada smo počeli da verujemo da možemo da ih pobedimo. I dalje ne mogu da objasnim kako smo savladali takvu reprezentaciju kao što je Hrvatska. Kao da nas je neko u jednom momentu izvukao iz vode kada smo se davili i dao nam veštačko disanje. Na kraju smo napravili nešto što se graniči sa neverovatnim – istakao je Veselin Vujović, a preneo ‘Alo‘.

Veselin Vujović kaže da ostaje žal za 2000. godinom i Olimpijskim igrama u Sidenju kada je Jugoslavija imala sjajan tim.

ZA UDŽBENIKE: Neverovatan motivacioni govor Veselina Vujovića koji je Slovence doveo do bronze (VIDEO)

– Nadam se da mi ovo nije poslednja medalja. Osvojio sam sa Sijudad Realom Kup kupova. Ali ovo je nešto posebno. Ruku na srce, nisam ni imao mnogo prilika kao selektor. Bila je ona sa reprezentacijom Jugoslavije na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. godine. Ali to je bila drugačija priča. Tada je sve pucalo. Slobodan Milošević je bio na vlasti. Igrači nisu želeli da slušaju himnu, izgubili su tada svaki patriotski motiv. Tada nema ni razloga da igrate za nacionalni tim!

Iskusni stručnjak je osvrnuo i na reprezentaciju Srbije, to jest na to da li bi seo na klupu ‘orlova’.

SP U RUKOMETU: Vujović srušio Hrvate, komentator ‘poludeo’ posle novog poraza ‘kockastih’ (VIDEO)

– Deset godina sam sanjao mesto selektor reprezentacije Srbije, ali me niko nije shvatao ozboljno. Ima tu stvari o kojima i dalje ne želim da govorim. Moje vreme je sada prošlo. Tu su mlađi i talentovani treneri. Žao mi je što Srbija nije učestvovala na Svetskom prvenstu. Ima kvalitet za nastup na najvećoj smotri. Ali, izbacila ju je Mađarska koja je kasnije eliminisala Olimpijskog šampiona Dansku. Ipak, stala je u četrtfinalu. Srbija ima igrače koji su lideri i nadam se uspehu u budućnosti – zaključio je Vujović.

0
0

2 Komentara

  1. ko je iole upucen zna da Vujovic nije bas onakav kakvim ga predstavljaju, nije njemu sloba bio kriv sto je prodao tekmu hrvatima kumujuci sa cervarom i kasnije je optuzio igrace da su to uradili!! iz tog razloga saric sterbik i kompanija nisu vise hteli da nastupaju za srbiju jer je savez stao uz vuju!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter