6
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA LIGA: Ni CSKA nije namučio Zvezdu kao što je Mornar! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 30.01.17 u 19:43

Crvena zvezda je teškom mukom savladala ekipu Mornara u dvorani ‘Aleksandar Nikolić’ rezultatom 82:71 (9:23, 27:20, 21:13, 25:15).

Posle pobeda nad nekoliko bivših evropskih šampiona i meteorskog skoka na tabeli Evrolige, Crvena zvezda se vratila na domaći kolosek i to joj nije baš ‘leglo’. Istina, Dejan Radonjić je imao skraćen roster na raspolaganju, bez Ognjena Kuzmića i Stefana Jovića, a na sve to došao je i furiozan start ekipe koju predvodi Đorđije Pavićević.

ABA LIGA: Čović opet briljira, Cibona pala u Železniku (VIDEO)

Mornar je u prvoj deonici sasuo Zvezdi 23 poena, a dozvolio joj svega devet koševa, čime je nagovešten poprilično ‘vruć’ meč u nastavku. Tako je i bilo, Mornar je blago posustao, što se i očekivalo, da bi na poluvreme otišao sa sedam poena prednosti 43:36.

Do tog momenta najlepši potez bio je delo Dobrića, kada je poprilično efektno ‘zalepio’ Amerikanca u redovima Mornara.

(Izvor: YouTube/ABA liga j.t.d.)

Očekivalo se da Zvezda dodatno pritegne odbranu i potpuno se vrati u meč, tako da je iz minuta u minut, teškom mukom, ipak uspevala da istopi zaostatak i poenom Marka Simonovića sa penala povede sa jednim poenom razlike pred poslednjih 10 minuta utakmice.

Od tog momenta utakmica je išla samo u jednom smeru. Crvena zvezda je slomila otpor crnogorske ekipe najviše zahvaljujući većoj agresivnosti i igre na ivici faula, ali i velikim brojem ofanzivnih skokova u drugom poluvremenu.

Prednost crveno-belih je do kraja utakmice narasla do dvocifrene razlike i tako je Crvena zvezda ostvarila svoju 20 uzastopnu pobedu u ovosezonskoj ABA j.t.d. ligi, čime je izjednačila sopstveni rekord regionalnog takmičenja.

U pobedničkom timu istakao se Marko Simonović sa 15 poena, Lazić je ubacio 12, a Tompson 11 poena. Najefikasniji kod gostiju bio je Voler sa 15 poena, a uz njega Tejtum i Pavić su imali po 10 poena.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Crvena zvezda – Mornar 82:71 (9:23, 27:20, 21:13, 25:15)
20. kolo ABA j.t.d. lige
Dvorana ‘Aleksandar Nikolić’

CRVENA ZVEZDA: Volters 8, Tompson 11, Mitrović 4, Lazić 12, Simanić, Dobrić 3, Simonović 15, Rakićević, Dženkins 12, Gudurić 8, Kuzmić, Bjelica 9.

MORNAR: Anderson 4, Vitkovac 8, Radunović, Vujošević 5, Ćalić 3, Mijović, Tejtum 10, Elis 6, Pavić 10, Mugoša 3, Voler 15, Bakić 7.

[/stextbox]

 

Rezultati by SofaScore

0
0

6 Komentara

  1. Zasto ne objavite komentare kao odgovor ovoj Vujosevicevoj mazgi sto se potpisao sa bas realno?Ako on moze da vredja,mozete objaviti slican komentar i njemu upucen.Grobarska gamad stiti slicne sebi.

    0
    0
    Odgovori
  2. Da je Mornar startovao sa ovom sadasnjom ekipom,garantovano bi bio odmah iza Zvezde i Cedevite a uz rame Buducnosti i ispred partizana.

    0
    0
    Odgovori
    • Limenka, Partizan je drugi, Buducnost u Cedevita iza Partizana. kako mislis da Mornar bude ispred Partizana a uz rame sa Cedevitom? Ti si Coviceva mazga,nista drugo.Pozdravi mamu.

      0
      0
      Odgovori
      • Da li je moguce da si toliko glup ali nista ne cudi ako si vec izabrao taj klub da navijas a Vujosevic ti je isprao i to malo mozga sto si imao,tako da si gori i od mazge,mozda kao Gnu,ono africko govedo.Sledeca dva kola igrate protiv Zvezde i Cedevite i bicete 4.na kraju,glupane neopevani.Komentar se odnosio na kraj tabele,kad se sezona zavrsi ,kad svako sa svakim odigra sve tekme.Na ostrvu sekuti,ziveli su mamuti.

        0
        0
        Odgovori
  3. Pitam se sta se desavalo u Radonjevicoj glavi kad je u prvoj cetvrtni i protivnik pravio seriju 12-0 a trener ne zove jos tajmaut,,,to ne mogu shvatiti nikako,,, nije mu to prvi put,,,????????.¿????¿??!??¿¿

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter