1
Fudbal

VREMEPLOV: Meč u senci nasrtanja Ronaldovog ‘šefa’ na ‘srpskog Mesija’ (VIDEO) (FOTO)

Objavljeno: 28.01.17 u 23:58

Jedne septembarske večeri su se u Lisabonu susreli Portugalija i Srbija, utakmice se retko ko seća, ali je zato jedan detalj nezaboravan.
Na stadionu ‘Hoze Alvalde’ se te 2007. godine igrao kvalifikacioni meč za odlazak na Evropsko prvenstvo koje se igralo iduće. Pored Portugalije i naše zemlje, u grupi A su se još takmičili Poljaci, Finci, Belgijanci, Jermeni, Kazahstanci i Azerbejdžanci. Ni mi ni naši rivali u tom momentu nismo bili na poziciji koja kvalifikuje na završni turnir, te je na terenu bilo uzavrelo od samog starta.

Brazilac je selektirao Portugaliju, a Španac Srbiju, zanimljivo… Još interesantniji je potez pomenutog Južnoamerikanca, Luisa Felipea Skolarija koji je pesnicom nasrnuo na Ivicu Dragutinovića i iznudio crveni karton za tadašnjeg fudbalera Sevilje. Portugal je u 11. minutu poveo, strelac je bio Simao. Mreže su mirovale do 88. minuta kada je Branislav Ivanović doneo izjednačenje.

Skolari je pokušao da napravi prevagu na terenu tako što je isprovocirao Dragutinovića koji je isključen, kao i Brazilac, ali je bilo malo vremena da domaćin sa igračem više dođe do sva tri boda.

FOTO: YOUTUBE PRINTSCREEN

– Naš pvi nesporazum je nastao je nakon što Kvarežma nije hteo da nam vrati loptu iz auta kada smo je izbacili zbog Vidića. Portugalski selektor je još tada hteo da me isprovocira, ali nisam naseo. Sudija Merk je posle svega meni pokazao crveni katon, a svi su videli da je Skolari mene udario. Očekujem da UEFA promeni tu odluku i kazni Skolarija, kazao je Dragutinović koji u poslednje vreme zbog izbegavanja poreza ima probleme sa belgijskim pravosuđem.

Ovakve stvari nisu čudne kada se u obzir uzme žar borbe, Brazilac je sam izjavio da je izgladio odnose sa Dragutinovićem i da je postao prijatelj sa Srbinom, dok je sa tadašnjim trenerom Klementeom još uvek u neprijateljskim odnosima.

UEFA je Skolarija suspendovala na četiri utakmice i morao je da plati 12.000 evraz zbog incidenta na meču.

(Izvor: YouTube/lolandbecool)

0
0

1 Komentara

  1. hahahahahaha srpskog mesija ahhahaha koje vi naslove pišete pa gde je taj mesi igrao u pm možda zbog poreza što neplaća ko i mesi

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter