0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

RAPORT IZ SAN DIJEGA: Reprezentativci odradili prvi trening, Muslin zadovoljan odnosom igrača

Objavljeno: 28.01.17 u 16:42

Reprezentacija Srbije, koju čine igrači iz Superlige, odigraće sutra prijateljsku utakmicu protiv reprezentacije SAD (22h). Igrači obećavaju veliku borbu.

Posle neuspešne epizode u kataru, B reprezentatvcima Srbije je i te kako stalo da poprave sliku koju su ostavili na Bliskom istoku.

Protivnik će ovoga puta biti znatno teži , reprezentacja SAD je veoma ozbiljna ekipa pa će naši fudbaleri imati priliku da pokažu koliko zaista vrede, protiv atraktivnog rivala.

Igrači su danas odradili i prvi trening, na stadionu Univerziteta San Dijego, nakon napornog 20-časovnog leta, pa je bilo i očekivano da igrači ne budu baš najsvežiji.

-Još se navikavamo na vremensku razliku od devet časova, a verujem da ćemo se privići brzo, s obzirom na temperaturu u San Dijegu. Uslovi za rad su zaista izvanredni, ostaje nam da obavimo i poslednji trening i spremno dočekamo utakmicu- rekao je Srđan Plavšić, fudbaler Crvene zvezde, koji je jedan od nekolicine koji su zaigrali i u Dohi.

-Ima nas mnogo mladih u ovoj selekciji i duel protiv jednog ozbiljnog rivala kakav je SAD svakako predstavlja ogromno iskustvo za nas. Meni je ovo druga utakmica u reprezentaciji i nadam se da ću ispuniti očekivanja selektora Muslina– dodao je fudbaler crveno-belih.

Sa druge strane, za Envera Alivodića, novog člana Napretka iz Kruševca, ovo je prvi poziv u nacionalni tim i on obećava da će učiniti sve da to poverenje selektora i opravda.

-Posle dugog puta noge su nam bile malo teške na treningu, ali prilagođavamo se na uslove i očekujem da do utakmice sve bude na svom mestu. Domaćin nas je dobro dočekao, omogućio sjajne uslove za rad i utisci su impresivni. Meni je ovo prvi poziv u nacionalni tim i učiniću sve da zajedno sa saigračima na najbolji način predstavimo naš fudbal i ligu iz koje dolazimo. Znamo da neće biti lako, ali zato i jesmo ovde, da pokažemo da srpska liga ima kvalitet- rekao je Alivodić za sajt FSS.

Čast da kao kapiten predvodi ovaj tim u duelu sa reprezentacijom SAD, imaće jedan od najboljih fudbalera Vojvodine, Aleksandar Paločević.

-Za mene je to neverovatna stvar, biti kapiten reprezentacije, predvoditi saigrače u jednoj utakmici, istina prijateljskoj, ali za nas svakako od velikog značaja. Priznajem da sam i malo uzbuđen, veoma počastvovan- rekao je Paločević, koji se takođe kao većina igrača požalio na umor uslovljen dugim putovanjem i promenom vremenske zone.

-Normalno je da to nije na nivou koji želimo s obzirom da smo tek nekoliko treninga obavili zajedno. Međutim, radimo i razgovaramo pred svaki trening, razgovaraćemo i pred utakmicu, i nadam se da će selektor uspeti sve to da ukomponuje, a mi na pravi način da sprovedemo na terenu. Važno je da ne gledamo sebe, nego da delujemo kao tim, budemo kompaktni i mislim da ćemo uspeti u tome- dodao je vezista Vojvodine.

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije i defanzivac Partizana Niša Saveljić posetio je reprezentaciju Srbije u hotelu „Vestin“ i razgovarao sa generalnim sekretarom FSS Jovanom Šurbatovićem i članovima stručnog štaba Mladenom Krstajićem i Goranom Đorovićem

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter