0
ATP

SPREMITE SE ZA ‘FEDAL’ FINALE: Dimitrov je odigrao meč života, ali je maraton ipak pripao Rafi!

Objavljeno: 27.01.17 u 15:08

Drugo polufinale Australijan opena donelo nam je neverovatnu borbu između Grigora Dimitrova i Rafaela Nadala, a pobedu je ipak odneo Španac.

Rafael Nadal je trijumfovao protiv Grigora Dimitrova posle pet maratonskih setova sa 6:3, 5:7, 7:6, 6:7, 6:4. Meč je trajao četiri sata i 58 minuta i malo ko je verovao da Nadal može da izdrži toliko na terenu u ovolikom intenzitetu.

Nadal je dva puta vodio u setovima, ali je Bugarin oba puta došao do izjednačenja, a u četvrtom setu je trijumfovao u taj-brejku, po prvi put u karijeri protiv španskog tenisera.

U odlučujućem setu ključan momenat bio je ‘brejk’ Nadala u devetom gemu kada je stigao do vođstva od 5:4. U sledećem je servirao za pobedu i iskoristio treću meč loptu.

Nadal se konačno plasirao u finale nekog Gren Slema, a tamo će ga u završnici Otvorenog prvenstva Australije čekati Rodžer Federer, tako da ćemo ponovo gledati čuveno ‘Fedal’ finale.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter