0
Evropske lige

FOTO:STARSPORT

OČEKIVALI SU VIŠE OD NJEGA: Trener Sportinga objasnio razloge Markecovog lošeg izdanja među ‘lavovima’

Objavljeno: 27.01.17 u 18:42

Uprkos velikom insistiranju Žorža Žesusa da obnovi saradnju sa Lazarom Markovićem, ispostavilo se da to nije išlo onako kako je zamišljeno.

Srpski reprezentativac nije imao previše šanse, da se pokaže u dresu lisabonskih „lavova“ iako je na „Žoze Alvalade“ stigao kao bombastično pojačanje.

Iz tog Razloga, Marković je odlučio da ove zime napusti Sporting i vrati se u Premijer ligu, na šestomesečnu pozajmicu u ekipu Hala, gde će po njegovoj proceni imati više prostora za igru.

Šef stručnog štaba Sportinga, Žorž Žesus, smatra da je najveći razlog Markecove blede epizode u Portugalu, žestoka konkurencija u timu.

Želson igra spektakularno celu sezonu. Na drugom krilu mi je Brajan Ruiz, takođe, odličan igrač. To su bili problemi zbog kojih je Lazar Marković igrao manje. Došao je u Sporting iz velikog kluba kakav je Liverpul, mislio je da će sigurno da igra. A nije. Ne kažem da je bio nemotivisan, ali je shvatio da nema minute i da bi bilo bolje da sreću potraži drugde. –rekao je Žezus, za portugalske medije.

On se takođe osvrnuo i na njihovu prethodnu saradnju u Benfici, koja je bila neuporedivo uspešnija od ovog drugog pokušaja, a kao razlog tome vid loše stanje u kojem je Marković došao u Sporting.

-Radio sam sa Markovićem u sezoni 2013/2014 u Benfiki. Znao sam njegove kvalitete i kad se ukazala prilika da ga dovedem u Sporting na pozajmicu, pričao sam sa predsednikom. Saglasaili smo se, ali… Marković pre povratka u Lisabon nije igrao godinu i po. U Fenerbahčeu se povredio, a zatim je kod nas imao problema da „uhvati“ ritam sa ostatkom tima- rekao je strateg lisabonskih zeleno-belih.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter