0
Košarka

FOTO: Twitter, Crop

NBA: Maestralna partija u senci povrede Nikole Jokića (VIDEO)

Objavljeno: 27.01.17 u 09:15

U noći između četvrtka i petka odigrane su samo četiri utakmice NBA lige, a glavna zvezda večeri je, pogađate – Nikola Jokić.

Denver je dočekao Finiks, i igrali su dobro Nagetsi, ubacio je Galinari 25, Farid 16, još Nelson i Barton su imali više od deset poena (13, odnosno 16), ali je pitanje kako bi meč između Denvera, kandidata za plej of (osmi u Zapadnoj konferenciji, 20-25), i Finiksa, ekipe koja sezonu polako može da počne da zaboravlja (15-31), da u dresu Nagetsa nije bilo Nikole Jokića.

Srpski reprezentativac je ubacio 29 poena, imao 14 skokova, a dve asistencije su mu nedostajale kako bi stigao do „tripl dabl“ učinka. A fantastičnoj igri na težini daje i činjenica da je u poslednjoj četvrtini, pogotovo u samoj završnici utakmice, bio maltene nezaustavljiv:

(Youtube/DownToBuck)

Gorak ukus je doduše ostavila povreda našeg košarkaša na samom kraju meča:

(Youtube/Ximo Pierto final)

Kako prenose mediji iz Denvera, Jokića očekuje magnetna rezonanca, iako je prvi snimak u svlačionici pokazao da ne bi trebalo da je ozbiljnija povreda u pitanju.

Na kraju, pobeda Denvera 127:120, i još jedan pokazatelj da Nagetsi imaju zvezdu u usponu.

Kod gostiju, Bledso sa 28, Buker sa 24 i Varen sa 21 poenom su bili sasvim dostojan rival da iz našeg košarkaša izvuku ono najbolje.

Minesota našeg Nemanje Bjelice poražena je od Indijane na svom parketu 109:103, a naš košarkaš je ubacio samo tri poena za 15 minuta na parketu.

Očekivano, Pol Džordž je predvodio Indijanu sa 32 poena, dok je kod Minesote najbolji bio Tauns sa poenom više.

(Youtube/Ximo Pierto final)

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Rezultati

Minesota – Indijana 103:109

Oklahoma – Dalas 109:98

Denver – Finiks 127:120

Juta – LA Lejkers 96:88

[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter