0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

EUROHOPS I EVROLIGA: Simonoviću priznanje, Joviću i Radonjiću ‘oteli’ Ljulj i Jasikevičijus

Objavljeno: 26.01.17 u 10:55

Specijalizovani košarkaški sajt Eurohops, partner Evrolige, odabrao je petorku 19. kola elitnog takmičenja, a jednu poziciju zauzeo je košarkaš Crvene zvezde Marko Simonović.

Za MVP kola izabran je današnji protivnik crveno-belih Janis Burusis koji je u trijumfu nad Barselonom za Panatinaikos ubacio 14 poena, 11 skokova, tri asistencije, dve blokade i jednu oduzetu loptu. Zanimljivo da je poziciju plejmejkera dabl-dabl Joviću ‘oteo’ Serhio Ljulj nestvarnom partijom protiv Bamberga, dok je za trenera kola izabran Šarunas Jasikevičijus zbog senzacije Žalgirisa protiv CSKA.

PLEJ – SERHIO LJULJ: Bio je lider Rela u pobedi nad Bambergom sa 26 poena, šest skokova i četiri asistencije. Ono što je najvažnije pogodio je odlučujući šut o veh table.

BEK – DŽON DIBLER: Bio je ‘mašina’ Galatasaraja u najvećem porazu koji iko ikada naneo Makabiju. Dibler je ubacio 21 poena uz šut 6-7 za tri poena.

KRILO – MARKO SIMONOVIĆ: Tu je Eurhops pogrešio i Marka stavio za kapitena Crvene zvezde, ali nije pogrešio kada ga je uvrstio u pet najboljih. Vodio je crveno-bele do pobede na vrućem gostovanju u Vitoriji sa 23 poena i pet skokova (4-6 za tri).

KRILNI CENTAR – LUIĐI DATOME: Bio je najbolji strelac tima u pobedi nad Uniksom sa 18 poena i četriri skoka.

CENTAR – JANIS BURUSIS: Najzad je pružio ono što PAO od njega i očekuje.

TRENER – ŠARUNAS JASIKEVIČIJUS: Vodio je Žalgiris do senzacije protiv šampiona Evrope. Odlično je vodio tim, pogotovo u momentima kada se rezultat lomio.

Nagradu za najboljeg igrača poraženog tima dobio je Ante Žižić, Armani je najprijatnije iznenađenje kola, dok je ‘najvažniju’ pobedu ostvarila Crvena zvezda.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter