1
Evroliga

EVROLIGA: Stižu najlepše moguće vesti za crveno-bele! (VIDEO)

Objavljeno: 25.01.17 u 22:54

Košarkaši Reala iz Madrida savladali su Brose Bamberg u Nemačkoj, i tako su tim Bamberga udaljili na čak četiri meča od Crvene zvezde. Iznenađenje večeri priredili su košarkaši Armanija savladavši Olimpijakos. Efes bolji od Darušafake.

Večeras su odigrana tri meča u okviru Evrolige, i možemo reći da su ishodi povoljni po Crvenu zvezdu.

Real je na gostovanju Bambergu odneo pobedu 91:89, nakon neizvesne završnice. Imao je tim iz Madrida 51:41 na poluvremenu, ali je domaćin uspeo da se vrati, ušlo se u neizvesnu završnicu, gde je Ljulj sekund pre kraja postigao koš za važan trijumf Reala.

Madriđani su tako stigli do svoje 14. pobede u sezoni i preuzeli prvo mesto od CSKA, dok je tim Bamberga doveden u situaciju da više ne zavisi od svojih rezultata, pošto trenutno zaostaje za osmoplasiranom Darušafakom tri utakmice, dok ima čak četiri pobede manjka u odnosu na Crvenu zvezdu.

Ljulj je bio najefikasniji kod pobednika sa 26 poena, pratio ga je Kerol sa 24, a Ajon je ubacio 16, dok je u Bambergu Kozer sa 14 odskočio od ostatka tima.

(Youtube/Eurohoops TV)

U drugoj utakmici koja je bitna za navijače Crvene zvezde, dogodio se možda i najbolji scenario – Efes je savladao Darušafaku 93:81, i tako je udaljio na pobedu razlike u odnosu na Zvezdu. Sa druge strane, Efes jeste zabeležio trijumf i tako ostao na dve pobede manje u odnosu na crveno-bele, ali ne bi trebalo zaboraviti da u okviru 21. kola Evrolige turski tim gostuje u Beogradu, pa će Crvena zvezda imati priliku da praktično sama, na svom parketu, izbaci Efes iz borbe za prolazak dalje. A predstojeći susret ova dva rivala dodatno dobija na težini ako se u obzir to da Efes, pre susreta sa Zvezdom, ima gostovanje u Moskvi, ekipi CSKA.

Najbolji u Efesu bio je Brendon pol sa 21. poenom, dok je kod Darušafake Ante Žižić ubacio 16 poena uz 18 skokova, a Vonamejker je ubacio 24 poena.

(Youtube/Euroleague Basketball)

U poslednjem meču dana, Armani je, predvođen Milanom Mačvanom (15 poena), stigao do velike pobede nad Olimpijakosom 99:83, i tako zabeležio svoj šesti trijumf u Evroligi ove sezone.

Miroslav Raduljica je brojao do sedam, dok je Kruno Simon ubacio 16.

Kod Olimpijakosa se istakao Printezis sa 16 poena.

Situacija je takva da se crveno-belima iz Beograda, nakon odigranog 19. kola, put ka osam najboljih ekipa Evrolige polako ali sigurno otvara. Na treneru Radonjiću i košarkašima je da iskoriste šansu koja im se ukazala. Mada, uzevši u obzir kako igraju ove sezone, nema sumnje da će voljni momenat, želja, trud i upornost biti na nivou potrebnom da se dođe do željenog rezultata.

Onaj preostali deo je na sreći, a izreka kaže da sreća prati hrabre...

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Evroliga, 19. kolo

Rezultati

Utorak:

Uniks – Fenerbahče 81:86

Galatasaraj – Makabi 102:63

Žalgiris – CSKA 79:74

PAO – Barselona 71:65

Baskonija – Zvezda 69:87

Sreda:

Efes – Darušafaka 93:81

Bamberg – Real 89:91

Armani – Olimpijakos 99:83

[/stextbox]

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

1 Komentara

  1. Ishodi nisu povoljni po Zvezdu jer se pitanje prolaska među 8 uopšte ne postavlja,to se podrazumeva jer će dobiti sve kod kuće do kraja.Zvezda juri da bude među 4 ekipe i utakmicu više na domaćem terenu,tako da joj ne odgovaraju pobede Reala i ekipa ispred nje.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter