0
Domaći fudbal

FOTO: ALEKSANDAR ILIĆ

‘KUVA’ U NIŠU: Perendija – Novo pojačanje za evropski Radnički!

Objavljeno: 23.01.17 u 17:11

Radnički je dobio još jedno veliko pojačanje u liku 31-godišnjeg defanzivca Milana Perendije. Iskusni defanzivac se priključio ekipi uoči odlaska na zimske pipreme u Antaliju.  Nekadašnji štoper Partizana doneće neophodno iskustvo igranja u Evropi. Perendija je 2011. godine u dresu Ocelula igrao u grupnoj fazi Lige Šampiona. 

Ovim potezom potvrđena je odlučnost uprave kluba, na čelu sa predsednikom Ivicom Tončevim da se napravi konkurentan sastav, čije su ambicije da, nakon više od 3 decenije zaigra u Evropi i bude onaj stari „Real sa Nišave“.

– U niški klub došao sam na poziv predsednika Ivice Tončeva. Privukle su me visoke ambicije ka evropskim takmičenjima, bez mnogo razmišljanja sam prihvatio ponuđene uslove. Radnički ima veoma dobar tim, koji ovih dana dobija jednako dobra pojačanja, tako da se nadam da ćemo zajedničkim snagama uspeti da ostvarimo cilj koji je pred nama – istakao je Milan Perendija.

Nekadašnji fudbaler Partizana je istakao da se raduje pripremama koje predstoje, kao i da jedva čeka da zaigra sa novim saigraičma.

Milan Perendija je karijeru započeo u omladinskoj ekipi Partizana, a pored crno-belih, u seniorskoj karijeri nosio je i dres Voždovca i Teleoptika. Internacionalnu karijeru gradio je preko Makedonije, gde je nosio dres Vadara i Rabotničkog, potom  je četiri godina nastupao u Rumuniji u ekipi Otelula iz Galate. U Radnički dolazi iz Mordovije za koji je tokom tri godina odigrao 70 mečeva uz tri postignuta gola. 

Podsetimo da je Radnički već dobio pojačanja u vidu  Vladimira Volkova, Anida Travančića i Rijote Nome.

Pripremio: Aleksandar Ilic

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter