0
ATP

AUSTRALIJAN OPEN: Serena Vilijams, Lučić-Baroni i Gofan u četvrtfinalu

Objavljeno: 23.01.17 u 09:53

Američka teniserka Serena Vilijams plasirala se danas u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto je pobedila 16. teniserku sveta Čehinju Barboru Stricovu posle dva seta, 7:5, 6:4.
Druga teniserka sveta pet puta je oduzela servis Stricovoj, koja je napravila četiri brejka.

Vilijams pokušava da osvoji sedmu titulu na Australijan openu, a ukupno 23. grend slem trofej, što bi bio rekord u Open eri.

Amerikanka bi se osvajanjem titule u Melburnu vratila na prvo mesto WTA liste, pošto je prva teniserka sveta Angelika Kerber juče izgubila u osmini finala. Kerber je u septembru preuzela prvo mesto na svetskoj rang-listi od Vilijams, posle osvajanja Ju Es opena.

Vilijams će u četvrtfinalu igrati protiv devete teniserke sveta Britanke Džoane Konte koja je sa 6:1, 6:4 pobedila Ruskinju Ekaterinu Makarovu.

Belgijanac David Gofan plasirao se prvi put u karijeri u četvrtfinale Australijan opena, pošto je pobedio osmog nosioca Austrijanca Dominika Tima sa 5:7, 7:6, 6:2, 6:2.

Gofan, 11. teniser sveta, će u četvrtfinalu igrati protiv pobednika duela Uzbekistanca Denisa Istomina i Grigora Dimitrova iz Bugarske.

Hrvatska teniserka Mirjana Lučić-Baroni plasirala se u četvrtfinale pošto je pobedila Amerikanku Dženifer Brejdi sa 6:4, 6:2.

Ona će igrati protiv pobednice duela Čehinje Karoline Pliškove i domaće teniserke Darije Gavrilove.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter