0
Evropske lige

SMENA GENERACIJA U MINHENU: Bajern na kraju sezone ostaje bez dva asa!

Objavljeno: 18.01.17 u 19:43

Izvesno je da će po okončanju ove sezone, Ćabi Alonso i Filip Lam završiti svoje igračke karijere.

Kako prenosi nemački „Bild“, šampion Nemačke će na kraju ove sezone ostati bez dvojice svojih standardnih prvotimaca.

Dok se za Filipa Lama već neko vreme špekuliše da će po okončanju sezone preuzeti neku od funkcija u klubu u kome je proveo čitavu igračku karijeru, vest o Alonsovom povlačenju je nešto novo.

Tridesetpetogodišnji Španac, koji je u Bavarsku stigao 2014. godine iz mdridskog Reala, odlučio je nakon rzgovora sa upravom kluba, da će predstojeća polusezona biti poslednja u njegovoj bogatoj igračkoj karijeri.

Alonso je tokom 18 godina profesionalnog igranja, osvojio 15 trofeja, uključujući titule prvaka evrope sa Liverpulom i Realom, dok sa reprezentacijom Španije ima osvojene dve titule prvaka Evrope i jednu svetskog šampiona.

Sa druge strane Filip Lam je ceo svoj život posvetio Bajernu, čiji je član od svoje 12 godine, dok je za prvi tim debitovao davne 2005. godine. Za to vreme osvojio je osam titula u nemačkoj Bundesligi, tri nacionalna kupa, kao i Ligu šampiona. 

Izvesno je da će Lam i po okončanju igračke karijere ostati u klubu, ali u nekoj od upravljačkih funkcija.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter