0
ATP

POLOVIČAN UČINAK SRBA: Duci i Aleks nisu mogli više, Jelena bez problema, a Viktor opet kroz maraton!

Objavljeno: 18.01.17 u 09:24

Već je počelo ‘osipanje’ srpskih tenisera na Australijan Openu, ali je to u neku ruku bilo i očekivano, s obzirom na imena njihovih protivnika.

Noćas i ovog jutra na terenu su bila četiri takmičara iz Srbije, prvi je eliminaciju doživeo Dušan Lajović, protiv potpuno favorizovanog Žoa Vilfreda Conge. Popularni Duća nije mogao više od časnog poraza rezultatom 3:0 – 6:3, 6:2, 6:2.

U svim segmentima igre Francuz je bio bolji od našeg tenisera i reklo bi se da je na kraju samo mogao da sportski pruži ruku protivniku, što je i učinio.

I Aleksandra Krunić je ispala i iz dubl konkurencije, a bolje od nje i Oksane Kalašnjikove iz Rusije bile bolje Gabrijela Dobrovski iz Kanade i Holanđanka Mihaela Krajček, u dva seta – 6:4, 6:0. 

Jelena Jankovic

Jelena Janković je, pak, bila znatno uspešnija i savladala je Nemicu Juliju Gergeš sa 2:0, po setovima 6:3, 6:4.

Jelena je na ovom meču ponovo bolje igrala na servis protivnice, nego na svoj, i umalo zbog toga nije platila cenu. Međutim, par puta se vraćala iz minusa od 0:40 ili 15:40 i tako spašavajući ‘brejk’ lopte ubijala samopouzdanje rivalki.

U narednom kolu JJ će igrati protiv Ruskinje Svetlane Kuznjecove.

Viktor Troicki je ostao za kraj i sve ljubitelje tenisa koji su ispratili njegovu završnicu meča uz jutarnju kaficu. I bilo je baš dramatično.

Srbin je dva puta vodio u setovima, ali se Italijan Lorenci dva puta vraćao u meč, pa se igrao peti set. Međutim, kao i Janko Tipsarević, i Viktor je specijalista za ‘maratone’, pa je bio sigurniji u petom setu i nije dozvolio eliminaciju, pre nego što smo očekivali.

Na kraju je bilo 3:2 za Viću, po setovima: 6:3, 1:6, 7:6 (3), 3:6, 6:3, za plasman u treće kolo i zakazan duel sa Stanom Vavrinkom. Švajcarac trenutno ima 7:0 protiv Troickog i apsolutni je favorit, ali sve je moguće.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter