4
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

MUSLIN SAOPŠTIO SPISAK: Po dva igrača Zvezde, Partizana i Vojvodine idu u San Dijego

Objavljeno: 17.01.17 u 13:12

Selektor Srbije Slavoljub Muslin objavio je spisak igrača za prijateljski meč protiv selekcije SAD u San Dijegu, 29. januara.

Na spisku se nalaze igrači iz domaćeg šampionata, jer se meč ne igra u FIFA terminu. Srbiju će predstavljati golmani Filip Manojlović (Crvena zvezda) i Ognjen Čančarević (Radnik, Surdulica), igrači Nikola Maraš (Rad), Lazar Jovanović (Borac Čačak), Vladimir Kovačević (Vojvodina), Nemanja Ćalasan (Spartak), Marko Klisura (Bačka), Nikola Ćirković (Voždovac), Nemanja Miletić (Partizan), Marko Jevtović (Partizan), Stefan Panić (Metalac), Jovan Đokić (Javor), Marko Gobeljić (Napredak), Aleksandar Paločević (Vojvodina), Enver Alivodić (Novi Pazar), Srđan Plavšić (Crvena zvezda), Marko Mrkić (Radnički, Niš) i Saša Jovanović (Mladost, Lučani).

-U slučaju nekih nepredviđenih okolnosti, odnosno povreda, imamo i nekoliko igrača u rezervi koji isto tako mogu da odgovore obavezama u ovom meču – ističe selektor Slavoljub Muslin.

Na spisku se nalazi 18 igrača, a želja selektora je da svi dobiju priliku.

-Ne bi bilo fer prema klubovima da im uzimamo igrače sa priprema, a da ne igraju u San Dijegu. Imamo pravo na šest izmena, tako da će praktično svi dobiti šansu.

Svi klubovi Superlige imaće jednog ili više igrača u meču sa Amerikancima.

-Samo će Crvena zvezda, Partizan i Vojvodina imati po dvojicu igrača, a jedino Čukarički neće imati „predstavnika“ u San Dijegu. Zamolili su nas da im izađemo u susret, jer su nedavno promenili trenera. I razumeli smo ih.

Okupljanje igrača planirano je za 23. januar u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.

-Odradićemo nekoliko treninga kako bi se igrači navikli na naš sistem rada, ali i kako bi se oni bolje „upoznali na terenu“. Imaćemo i nekoliko treninga u San Dijegu gde nas svakako očekuju mnogo bolji vremenski uslovi.

Za razliku od naše selekcije SAD će praktično igrati u najačem sastavu.

-Njihovi reprezentativci nastupaju u MLS ligi, gotovo da nemaju „strance“ u ekipi.Mi, ipak, gledamo sebe, želim da vidim kvalitet momaka iz naše lige, način na koji će se adaptirati. I ako se neko od njih nametne dobrom igrom, zašto se ne bi našao i na spisku za meč sa Gruzijom u martu.Idemo, dakle, u Ameriku da ostavimo dobar utisak, postignemo dobar rezultat – rekao je Slavoljub Muslin.

0
0

4 Komentara

  1. Neverovatno da na spisku nema Vukanovića iz Napretka,koji je možda i najbolji igrač u jesenjoj sezoni,od ovih na spisku.

    0
    0
    Odgovori
    • za Jevtovica se slazem, rupa najveca u mom voljenom klubu, ali Miletica nediraj, mozda i njabolji levi bek u ligi ……… ima toga da treba da se proda ali netreba mu guranje

      0
      0
      Odgovori
      • E,vidis kako se ti ne razumes u fudbal,kao i mnogi na ovom portalu a volis da komentarises.Jevtovic je daleko od dobrog igraca ali i jedan od retkih iz partizana,koji zna da igra fudbal a ima i konstituciju za mesto na kome igra.Mnogo vise zna fudbala od recimo Evertona ali nema tu eksplozivnost i ostrinu kao brazilac.Sto se Miletica tice,on je daleko od najboljeg beka u ligi i to prilicno,samo solidan klupski igrac.Da nije tako,zar mu ne bi nasli zamenu nakon nepune polusezone,koju je odigrao.Ovaj El Munir ili kako se zove je stvarno dobar bek i za Miletica klasa.

        0
        0
        Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter