1
Ostali sportovi

FOTO: VK Partizan

LIGA ŠAMPIONA: Partizan dočekuje šampiona Evrope, ali više strahuje od hladne vode!

Objavljeno: 16.01.17 u 16:30

Takmičenje u Ligi šampiona Partizan nastavlja u sredu, kada u okviru četvrtog kola dočekuje dubrovački Jug.

Susret je zakazan za 18.30. Dva dana pred meč i dalje je neizvesno gde će se utakmica igrati. Problem sa grejanjem bazena Banjica, nije još rešen, mazut nije nabavljen.

Na današnjoj konferenciji za novinare predsednik Partizana Aleksandar Šoštar je kazao da su u prvom delu sezone i pored dugotrajne teške materijalne situacije u klubu prvi tim i mlađe kategorije postizali vrlo dobre rezultate. Čestitao je i zahvalio se igračima i trenerima i nastavio:

–Sada je situacija još teža, dramatična. Nadam se da ćemo sada akutni problem grejanja, koji se ne javlja prvi put, uspeti da rešimo. Rezervna varijanta je da se meč odigra u nekom drugom beogradskom bazenu. Prošle nedelje smo se obratili Ministarstvu omladine i sporta i JSD Partizan, nismo dobili odgovor. Danas smo kontaktirali Sekretarijat za sport i omladinu Grada Beograda, nadam se da će nam pomoći da prevaziđemo problem i da ćemo bar u utorak znati gde ćemo dočekati Jug

Voda na bazenu Banjica se ne greje od prošle sedmice.

– Najbolje bi bilo kada bismo obezbedili mazut i do utakmice ugrejali vodu na Banjici do odgovarajuće temperature, međutim male su šanse da se to desi, jer nemamo mnogo vremena. Ne isključujem ni mogućnost da se utakmica ne odigra, ali nadam se da do toga neće doći.

Jasno je koliko problem sa bazenom otežava rad ekipe, koja je od početka januara nalazila alternativna rešenja, treninzima na bazenu u Košutnjaku, odlaskom na pripreme na Zlatibor, sparinzima sa Ferencvarošem u Budimpešti.

-Teško je i fizički i psihološki pripremiti ekipu u ovim nenormalnim, dramatičnim okolnostima. Zato je i pitanje kako ćemo nastaviti sezonu. Razumljivo je da opšta situacija utiče na mlade igrače, koji i pored toga uspevaju da izvuku maksimum. Ispunjen je prvi cilj u sezoni, osvojen je Kup Srbije, u Ligi šampiona je ekipa pružila vrlo dobre partije, a nalazi se i u vrhu tabele Regionalne lige – naglasio je Šoštar. – Što se meča sa Jugom tiče, tim iz Dubrovnika je favorit, a ne sumnjam da će bez obzira na tešku situaciju naša ekipa pružiti maksimum.

Šef stručnog štaba Zoran Milenković se osvrnuo na rad tokom januara.

– U prvoj utakmici u 2017. godini, u duelu Regionalne lige sa Mladošću, izgubili smo ubedljivo sa 10:4, ali prikazana partija nije bila razočaravajuća, izuzimajući lošu realizaciju. Sem problema sa grejanjem Banjice, pred susret sa Mladošću su se javili novi. Zbog snega na putu u Zagreb smo stigli kasno, nismo odradili nijedan trening na bazenu na kom je odigran meč. Tokom puta od Budimpešte, gde smo sparingovali sa Ferencvarošem, zdravstvenih problema imali su Marko Manojlović i Mihajlo Repanović, koji su u Zagrebu išli na infuziju.

Manojlović nije ni protiv Mladosti, a Repanović je smogao snage da uđe u bazen.

-I pre odlaska u Zagreb smo imali problema sa povredama. Radili smo u dve grupe, jer je deo prvotimaca bio na pripremama sa reprezentacijom. Zato kad se sve okolnosti uzmu u obzir, momci su u Zagrebu pružili maksimum. Moramo da razumemo naše prvotimce, kojima je jako teško da treniraju i igraju, da se fokusiraju samo na svoj posao, kada razmišljaju i o situaciji u klubu, o bazenu – istakao je Milenković.

O susretu sa Jugom Milenković kaže:

– Drugi put ove sezone se sastajemo sa Jugom, šampionom Evrope. U utakmici Regionalne lige,izgubili smo ubedljivo, pre svega zbog lošeg početka. Novi duel sa trenutno najboljom ekipom Evrope, koja je prošle godine osvojila sve što je mogla, je prilika da vidimo koliko smo napredovali u odnosu na taj meč i koliko još treba da učimo. Nadam se da će se zdravstveno stanje u ekipi popraviti.

Prvotimac Radomir Drašović pred duel sa Dubrovčanima kaže:

– Posle vrlo dobrih igara i rezultata u prvom delu sezone, u jednom trenutku je moralo da dođe do pada u igri i mislim da smo je pravi trenutak da se to desi bio početak drugog dela i meč sa Mladošću. Meč sa Jugom je odlična prilika da u rasterećenoj atmosferi, jer nemamo imperativ rezultata, odigramo kvalitetno i vratimo se u ritam u kome smo završili 2016. godinu.

Đorđe Lazić, koji je pre nedelju dana u meču sa Slovačkom u Svetskoj ligi, debitovao za „A“ reprezentaciju Srbije najavljuje:

– Verujem da nas poraz u Zagrebu neće poremetiti da velikom favoritu Jugu pružimo dostojan otpor. Siguran sam da ćemo pružiti maksimum i da će Dubrovčani morati da se pomuče da bi nas pobedili.

Po kalendaru takmičenja, crno-beli u subotu u Regionalnoj ligi na Banjici treba da dočekaju Budvu, a četiri dana kasnije im predstoji meč istog takmičenja sa Mornarom u Splitu.

0
0

1 Komentara

  1. Da nismo osvojili KUP SRBIJE, MOZDA BI BILO TOPLE VODE, a ovako „NE DAJ“ Boze da osvojimo sampionat, NECE BITI NI NASSS !!! BAGRA !!! Bitno da se FK i KK crveno zlo i mezimce organa RASIPA NOVCEM I PORED-ZAJEDNO-PREKO 100 000 MILIONA EVRA DUGA !!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter