0
Evropske lige

SERIJA A: Lacio slavio na Olimpiku uz gol Sergeja, pobedili i Roma i Napoli (VIDEO)

Objavljeno: 15.01.17 u 17:16

Fudbaleri Lacija savladali su na Olimpiku, ekipu Atalante rezultatom 2:1, a veliku ulogu u ovom važnom trijumfu imao je naš internacionalac Sergej Milinković-Savić.

Najveće izneađenje dosadašnjeg dela šampionata, ekipa Atalante, došla je na gostovanje u Rim sa velikim ambicijama.

Iako oslabljena za izostanak Franka Kesija, koji nastupa na afričkom Kupu nacija i Galjardinija koji je prešao u redove Intera, tim iz Bergama pokazao se kao izuzetno tvrd orah za „nebeskoplave“, koji su prvi ozbiljnije zapratili u ovom meču.

Prvu ozibljniju šansu na utakmici, Lacio je imao preko Luisa Alberta u 14. minutu, čiji je šut zaustavio golman Beriša, uz pomoč stative.  Samo sedam minuta kasnije, usledio je hadan tuš za Rimljane, kada je Andrea Petanja doneo vođstvo gostima, lepim volej udarcem sa ivice šesnaesterca.

Kako je utakmica odmicala, domaćin je polako uspostavljao kontrolu nad mečom a u samom finišu prvog poluvremena stigli su i do poravnanja. Stelac je bio Sergej Milinković-Savić, koji je iskoristio dobar centaršut Senada Lulića  i doneo svom timu izjednačenje, neposredno pre odlaska na odmor.

Drugo poluvreme donelo je znatno bolju igru Lacija, koji je tražio način da dođe do potpunog preokreta, što mu je uspelo u 68. minutu, kada je Ćiro Imobile iz jedanaesterca doneo svom timu vođstvo od 2:1. Tome je prethodila nespretna reakcija golmana gostiju, Etrita Beriše, koji je skrivio najstrožu kaznu nad egzekutorom kazne.

Do kraja meča Lacio je imao još nekoliko prilika da dođe i do ubeljivije pobede, pre svega preko Milinkovića-Savića, koji je propustio još dve kolosalne prilike da uveća svoj gogeterski saldo.

Izvor:( Youtube/barcasport10)

Drugi rimski klub, Roma, takođe je bio uspešan ovog popodneva. „Vučica“ je slavila minimalnim rezultatom, na gostovanju u Udinama i tako sačuvala tri boda prednosti u odnosu na trećeplasirani Napoli, koji je takođe upisao pobedu.

Jedini strelac na „Dačija areni“ bio je belgijski internacionalac Rađa Naingolan u 12 minutu susreta, a samo šest minuta kasnije Edin Džeko je propustio da realizuje jedanaesterac, što je njegov tim moglo u nastavku koštati pobede.

Ipak na kraju Roma je uspela da sačuva prednost i ostvari važnu pobedu, na neugodnom gostovanju.

Izvor: (Youtube/Legionario Decimo)

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]SERIJA – 20. KOLO
Subota:
Krotone – Bolonja 0:1 (0:0)
(Džemaili 52)
Inter – Kjevo 3:1 (0:1)
(Ikardi 69, Perišić 86. Eder 90+3)
Nedelja:
Kaljari – Đenova 4:1 (2:1)
(Borijelo 40, 60, Žoao Pedro 44, Farijas 64. penal – Simeone 29)
Lacio – Atalanta 2:1 (1:1)
(Milinković Savić 45+1, Imobile 68 – Petanja 21)
Sampdorija – Empoli 0:0
Sasuolo – Palermo 4:1 (2:1)
(Matri 15, 66, Ragusa 24, Politano 83 – Kuason 9)
Napoli – Peskara 3:1 (0:0)
(Toneli 47, Hamšik 49, Mertens 89 – Kaprari 90+4. penal)
Udineze – Roma 0:1 (0:1)
(Naingolan 12)
20.45: Fjorentina – Juventus
Ponedeljak:
20.45 Torino – Milan[/stextbox]

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter