8
Evrokup

FOTO: STARSPORT

FIBA LIGA ŠAMPIONA: Drama u Belgiji, Hečera nigde nije bilo 39 minuta, a onda je postao heroj

Objavljeno: 10.01.17 u 22:15

Partizan je u 14. kolu E grupe Lige šampiona savldao Šarloa u gostima 65:63 (14:20, 16:14, 14:17, 21:12).

Drama u Belgiji. Na kraju pobeda Partizana i to po taktovima igrača kog 39 minuta nije bilo u igri. Hečer je na kraju ubacio četiri poena i doneo pobedu srpskom timu. Pobedu vrednu plasmana u drugi krug FIBA Lige šampiona.

Partizan nije baš dobro počeo, jer nije uspeo da zaustavi jednog od najboljih igrača Šarloa Šeparda. Amerikanac je u prvoj četvrtini ubacio neverovatnih 15 poena od 20 koliko su ubacili Belgijanci. Crno-beli su u drugom delu bili dosta bolji, u jednom trenutku stigli na 22:22 zahvaljujući sjajnom Koprivici, ali je domaćina ponovo krenuo šut za tri poena. Na kraju prvog poluvrmena bilo je 34:30 za Šarloa.

Treća četvrtina bila je u znaku belgijskog tima, otišao je Šarloa i na ‘plus 14’ – 49:35, ali su crno-beli uspeli da prepolove minus i pred poslednjih deset minuta uđu sa minus sedam – 51:44. Šut Partizana za tri poena je zakazao, kao i Hečer, dok su ‘trojke’ počele da izdaju i domaću ekipu.

Crno-beli su sjajno otvorili poslednju četvrtinu serijom 8:0 i vođstvom 52:51. Raspucao se Andrić i sa dve vezane trojke držao je svoj tim u vođstvu 58:56. Šarloa je izjednačio, kada je Andrić pogodio petu trojku za 61:58, ali je belgijski tim uzvratio istom merom i izjednačio. Šarloa je minut pre kraja vodio 63:61, ali je Hečer ubacio svoje prve poene za izjednačenje, uz promašeno dodatno slobodno bacanje. Liber je sa druge strane promašio i Partizan je imao 17 sekundi za pobedu. Loptu je uzeo Hečer i u poslednjoj sekundi pogodio za 65:63 i sada skoro siguran plasman u drugu rundu takmičenja.

Andrić je kod crno-belih bio najefikasniji sa 14 poena, Vrabac i Veličković su ubacili po 11 poena. Sa druge strane sjajan je bio Šepard sa 31 poenom.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

ŠARLOA – PARTIZAN 63:65 (34:30)

ŠARLOA: Liber, Fušek, Lambo, Marnegrav, Haris, Gaudo, Bovman, Kasero, Šepard, Kemp, Švarc, Tumba.
PARTIZAN: Vrabac 11, Tanaksović, Veličković 11, Majstorović, Birčević, Koprivica 8, Andrić 14, Hečer 4, Pot 2, Karahodžić 6, Luković 9.

[/stextbox]

0
0

8 Komentara

    • To je samo odgovor , svima koji mrze C. Zvezdu , nikako prepucavanje. Seti se tvojih „komentara“ , koji ništa nisu bolji od gdk-ovih. Imaj uvek iste kriterijume , budi ponekad i samokričan , pa će i odgovori tvojim komentarima biti odgovarajući !!!!

      0
      0
      Odgovori
  1. Vidi, Cela ,slazem se da je ovo drugorazredno takmicenje,da je utakmica dobijena bez neke dobre igre,sistema i uz dosta srece,ali i bez pola tima. Ja se nadam da ce se neko setiti i od vasih navijaca da bar cestita na pobedi,jer ipak je u pitanju domaci klub.

    0
    0
    Odgovori
    • Sada si našao da kukaš , kako ste „domaći“ klub ???? Posle svih pobeda Zvezde u EL , nijedan komentar vas grobara , nije bio normalan . A i kako da to bude , kada vi niste to. Kažeš domaći klub , znači ti si iz Zg ???? Možda iz Bjelovara ???

      0
      0
      Odgovori
  2. TO je TOOO, SVETI DUH CRNO-BELOG SLAVNOG K. KLUBA, MIT I CUDO KK SRBIJE !!! Jedva smo sastavili PRVU PETORKU protiv ‘legije stranaca’ iz Belgije, a SVETI CRNO-BELI DUH NAS PONOVO NEPOGRESIVO VODI I CINI CUDESA, PO KO ZNA KOJI PUT, GLEDAMO I PONOVO SE DIVIMO-MAGIJI, SVIMA ZNANOJ KAO-KK PARTIZAN-MIT ILI CUDO-JEDINI PONOS I NAJVECI BREND SRBIJE !!!

    0
    0
    Odgovori
    • U jeeeeee , koji „uspeh“ jsd kk prošlost !! Ne lupetaj životati . Kakvi duhovi , kakva čudesa , kakva magija, kakav ponos i brend Srbije ??? Ovu „indijansku“ košarku , koju vi igrate , mogu da hvale samo neznalice i iskompleksirani paćenici . Sačekaj kraj ABA lige i sve će ti biti jasno, ko ste i gde vam je mesto . Ovo „takmičenje“ sa „najčuvenijim“ košarkaškim „velesilama“ evropske košarke , neću ni da komentarišem !!!!

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter