0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA LIGA: Mega je bila hrabra, ali Zvezda je, ipak, klasa (VIDEO)

Objavljeno: 09.01.17 u 20:13

Košarkaši Crvene zvezde stigli su do 17. pobebe u ABA ligi ove sezone, nakon što su savladali ekipu Mega Leksa u Sremskoj Mitrovici – 81:69.

Iz utakmice u utakmicu, iz dana u dan, Dejan Radonjić pokazuje da za njega nemoguć zadatak ne postoji. Iako je mnogo puta istakao da se računi svode na kraju sezone, čini se da trener crveno-belih želi da ostane upamćen kao najdominantniji trener u istoriji ne samo Crvene zvezde, već možda i košarke u Srbiji.

Pored čuda koja košarkaši Crvene zvezde priređuju iz meča u meč u Evroligi, uprkos neverovatno zgusnutom i teškom rasporedu tima sa Malog Kalemegdana, Radonjić uspeva da iz meča u meč motiviše igrače tako da praktično melju sve pred sobom.

Istina, pobeda nad Megom je izvojevana neuobičajeno teško za standarde koje su košarkaši Zvezde nametnuli ove sezone, do nje su stigli nakon produžetka, ali je još jednom pokazano da Zvezda nema takmaca u ovogodišnjem izdanju ABA lige.

Navijače crveno-belih može da raduje i fantastičnih sedam minuta Diona Tompsona, koji je za to vreme ubacio deset poena.

RAMPA SEZONE: Zagorac bez milosti ‘posterizovao’ Milka Bjelicu (VIDEO)

Što se toka meča tiče, prva četvrtina završena je 21:20 za Megu, ali su košarkaši Zvezde sjajnom odbranom lako preokrenuli, i na poluvreme su otišli sa 11 poena prednosti. Ipak, u drugom poluvremenu Mega je uspela da uzvrati udarac, stigli su i Zvezdinih plus osam u samoj završnici, ali u produžetku jednostavno nisu mogli da se suprotstave – samo dva poena za pet minuta, naspram čak 14 Zvezdinih za 17. pobedu tima sa Malog Kalemegdana, koji u četvrtak igra evroligaški meč protiv Fenerbahčea.

Što se strelaca tiče, pored već spomenutog Tompsona, istakao se i Kuzmić sa 16, Bjelica je ubacio 12, Jović 10, a Simonović poen više. Kod Mege, Mušidi je brojao do 14, dok je Zagorac uz 10 poena dodao i 13 skokova.

(Youtube/ABA liga j.t.d.)

U narednom kolu ABA lige, Mega igra protiv Zadra.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

MEGA LEKS – CRVENA ZVEZDA 69:81 (21:20, 11:23, 17:14, 18:10, 2:14)

MEGA LEKS: Mušidi 14, Jaramaz 15, Spasojević, Glogovac, Kaba 10, Zagorac 10 (13 skokova), Čančar 9, Simeunović, Novak 3, Kapetanović, Marelja 8.

CRVENA ZVEZDA: Volters 3, Tompson 10, Dangubić 4, Mitrović 1, Lazić 5, Dobrić 4, Simonović 11, Dženkins 5, Gudurić, Jović 10, Kuzmić 16, Bjelica 12.

[/stextbox]

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter