0
Košarka

FOTO: STARSPORT

KAKO JE MIŠKO OTKRIO JOKIĆA: Fantastična priča stoji iza ‘otkrivanja’ nove zvezde NBA lige! (VIDEO)

Objavljeno: 07.01.17 u 11:15

Dok se svakog drugog ili trećeg jutra budimo sa uživanjem u majstorijama Nikole Jokića u dresu Denvera, njegov menadžer Miško Ražnatović otkrio je kako je pronašao ‘nebrušeni biser’ iz Sombora.

U razgovoru za ‘Blicsport’ poznati menadžer Miško Ražnatović i čovek koji je otkrio novog omiljenog igrača mnogih ljubitelja košarke u Srbiji, Nikole Jokića, objasnio je kako je od debeljuce koji tamani pola kile bureka i dve litre Koka Kole za doručak, izgradio jednog od najvećih talenata u najjačoj ligi na svetu.

– U sklopu moje rutine za nedeljno jutro, čitao sam pre četiri, pet godina medije i primetio da je neki igrač u juniorima Vojvodine imao 25 poena i sličan broj skokova, te indeks 50. Pozvao sam telefonom našeg glavnog skauta, Branimira Tadića (koji je najzaslužniji što su se Boban Marjanović i Nikola Peković obreli u BeoBasketu), raspitujući se o tom Jokiću. Na moje veliko iznenađenje, on uopšte nije znao da taj igrač postoji.

– Insistirao sam da mi hitno proveri da li taj centar (zaključio sam da je visoki igrač jer je imao po dvadesetak skokova) bazira igru i uzima skokove na snagu, jer je biološki stariji i jači od vršnjaka (čest slučaj u tom uzrastu) ili pak je to posledica talenta. Uskoro sam dobio povratnu informaciju, da od fizike nema ni F, i da se radi zapravo o igraču, koji kuburi sa viškom kilograma, ali ima veliki talenat – objasnio je Ražnatović.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Dalje zasluge za razvoj Jokića idu njegovom treneru u Megi Dejanu Milojeviću.

– Dejan Milojević je posle tri treninga rekao da će za mesec dana biti u rotaciji (gde sam mu ja govorio da spusti loptu, i ne preteruje)… No, Dejan je bio u pravu, jer je Nikola već u junu u polufinalu plej-ofa, igrao preko 25 minuta, bio jedan od najvažnijih igrača tima, i jasno svima stavio do znanja da dolazi nešto veliko. No, veliki posao je u tih prvih mesec i nešto dana napravio kondicioni trener Marko Ćosić, koji je zabranio da prvih 15 dana trenira uopšte sa ekipom, jer je bio u takvom fizičkom stanju (nije mogao da napravi nijedan sklek) da bi se povredio – dovoljno govori o tome kakvo je tada bilo stanje Nikole Jokića.

Anegdota sa jedne od humanitarnih utakmica najbolje pokazuju karakter Jokića i razlog zbog kog ga ljudi toliko vole.

– Mi smo zapravo pravu njegovu prirodu uvideli prilikom „Kids deya“, koji je organizovao klub, gde su igrači igrali neku vrstu meča sa klincima od osam do 10 godina, a njih je bilo na stotine. Nikola je u tom događaju uživao više od njih, bacao se za loptu, izvodio svakakve marifetluke, ubacivao drugu loptu u teren, da bi kao vrhunac u jednom trenutku, skinuo glavu maskoti koali, stavio je na svoj trup i tako igrao tri minuta. Dejan i ja smo se samo pogledali i dobili objašnjenje za neke stvari u njegovom odnosu, koje nam nisu bile jasne – istakao je Ražnatović, između ostalog, za ‘Blic’.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter