0
Tenis

BRIZBEJN: Čehinja lako do pehara (FOTO)

Objavljeno: 07.01.17 u 19:10

Češka teniserka Karolina Pliškova osvojila je danas titulu u Brizbejnu, pošto je u finalu turnira pobedila Francuskinju Alize Korne 6:0, 6:3.
Pliškova je protivnici u prvih šest gemova prepustila samo pet poena i tako najavila dobru formu pred Otvoreno prvenstvo Australije, koje počinje 16. januara. Finalistkinja Ju-Es Opena vratiće se u ponedeljak na peto mesto WTA liste, što joj je i najbolja pozicija u karijeri. Ovo je Čehinji sedma titula u karijeri.

Prvi set je trajao manje od 20 minuta, pošto petoplasirana Pliškova nije ispustila nijedan poen sve do poslednjeg gema. Korneova, koja nije bila među nosiocima i koja je 41. na WTA listi, upisala je prvi gem tek u drugom setu.

Karolina Pliškova ima 24 godine, a 2016. se probila u svetski vrh. Tada je došla do svog prvog grend slem finala, pošto je pobedila obe sestre Vilijams na putu do finala Ju-Es Opena, u kome je izgubila od Angelike Kerber. Posle toga je sa Češkom osvojila Fed kup.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter