0
AdmiralBet ABA Liga

ABA LIGA: Cedevita nastavlja poteru za Partizanom, u hrvatskom derbiju savladali Zadar

Objavljeno: 07.01.17 u 19:36

Košarkaši Cedevite slavili su na nezgodnom gostovanju u Zadru, rezultatom 80:94 i tako nastavili poteru za drugim mestom na tebeli.

Prvo poluvreme nije nagoveštavalo ovako ubedljivu pobedu Zagrepčana, koji su tokom početnih 20 minuta bili u podređenom položaju.

Ekipa Zadra je predvođena Borisom Baraćem i Ivnom Ramljakom konstantno održavala prednost, koja je u 19. minutu iznosila i osam poena. Ipak Cedevita u samom finišu poluvremena pravi seriju 7:0 i na odmor odlazi sa samo poenom zaostatka.

Drugo poluvreme donelo je novu sliku na terenu. Cedevita je na krilima dobrog finiša prvog dela nastavila sa dobrom igrom i preko američkog tandema Džejms – Boutrajt preuzela vođstvo i kontrolu nad utakmicom.

Već do polovine treće deonice gosti su otišli na dvocifrenu razliku i tada je bilo jasno da su na dobrom putu da odnesu važnu pobedu. Do kraja su Zadrani uspeli da priprete i na sedam minuta pre finiša dođu na samo tri poena zaostatka, ipak za nešto više nisu imali snage.

Cedevitu je do pobede na ovom meču prevodio sjajni Rajan Boutrajt koji je meč završio sa 27 poena (5/8 za tri) i pet asistencija. Kod domaćina najraspoloženiji je bio Boris Barać sa 17 poena dok je Ivan Ramljak imao poen manje.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
 
Pripremio: Vladimir Kolarik

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter