0
Evropske lige

SPREMA SE RAT JUVENTUSA I MILANA: ’Stara dama’ se ozbiljno namerila na novog Bufona

Objavljeno: 06.01.17 u 16:10

Čelnici torinskog kluba pokušaće da iskoriste trenutnu konfuziju u Milanu i da im uz pomoć menadžera Minja Rajole otme perspektivnog golmana.

Kako se karijera velikog Điđija Bufona bliži kraju iz redova Juventusa sve više razmišljaju o njegovom potencijalnom nasledniku. Trenutno kao jedinog dostojnu zamenu legendarnom golmanu vide u čudu od deteta iz Milana, Bufonovom imenjaku Donarumi.

Naime kako se sve glasnije govori „ stara dama“ planira da iskoristi trenutnu konfuziju u redovima „rosonera“ kada je u pitanju čekanje novog vlasnika i privoli talentovanog golmana da pređe u Torino. Navodno Juventus je spreman da na račun obeštećenja isplati Milanu 40 miliona evra a Donarumi za petogodišnji ugovor ponudi 5 miliona po sezoni.

Veliku pomoć u tom poduhvatu crno-beli bi trebalo da imaju u najmoćnijem mendžeru „na čizmi“, Minju Rajoli koji želi da svog klijenta u redovima petostrukog uzastopnog šampiona Italije.

Rajola je veliki prijatelj sa Pavelom Nedvedom a Juventusu na ruku ide činjenica da mladi golman još uvek nema potpisan profesionalni ugovor sa Milanom, a važeći mu ističe 2018. godine.

Donaruma narednog februa puni 18 godina tada će moći zvanično da pregovara sa matičnim klubom o produžetku saradnje, međutim kako je sastanak sa Kinezima oko preuzimanja kluba tek u martu, „rosonerima“ su ruke praktično vezane. To Juve želi da iskoristi i do tada ga privoli da krene stopma svog idola.

Sam igrač je u nekoliko nvrata izjavio da želi da ostane dugo u Milanu, međutim zakon tržišta diktira neka druga pravila pa ćemo videti kako će se sve završiti.

Pripremio: Vladimir Kolarik

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter