0
ATP

VELIKI ISKORAK: Naš mladi teniser u finalu turnira u Himkiju

Objavljeno: 06.01.17 u 19:31

Teniser Srbije Hamad Medjedović plasirao se danas u finale Božićnog kupa za dečake do 14 godina u ruskom Himkiju, pošto je pobedio domaćeg igrača Aristarha Safonova sa 2:0 u setovima (6:2, 6:3).

Medjedović je prvi nosilac na takmičenju prve evropske kategorije u predgrađu Moskve, dok je Safonov dobio specijalnu pozivnicu organizatora.

Ovaj Novopazarac igraće za trofej protiv petog favorita Mihaila Gorohova iz Rusije, koji je u polufinalu savladao Kanadjanina Maksima Sen Ilera sa 2:0 (6:1, 6:2).

Trinaestogodišnji Medjedović će sa reprezentativnim kolegom Matejom Janićijevićem nastupiti i u finalu u konkurenciji dublova.

Oni su kao prvi nosioci u polufinalu eliminisali šeste kosturaše Alana Bojarskog i Pjotra Kusjevica iz Poljske sa 2:1 (6:4, 1:6, 10:7), pa će boriti za titulu sa trećim nosiocima Cotnom Džimistarišvilijem iz Gruzije i Špancem Alehandrom Tutizjanijem Alvarezom.

Turnir u Himkiju održava se na terenima Teniske akademije Aleksandar Ostrovski.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter