0
ATP

NAJBOLJI KAD JE NAJTEŽE: Đoković velikim preokretom do finala Dohe!

Objavljeno: 06.01.17 u 17:50

Najbolji srpski teniser savladao je u jednom veoma neizvesnom meču Španca Verdaska sa 2:1 po setovima ( 4:6, 7:6, 6:3) , spasivši čak pet meč lopti.

Đoković je u meču punom oscilacija u kritičnim trenucima pokazao šampionski karakter i od ivice ambisa stigao do velikog trijumfa.

Prvi set počeo je dosta dobro za Novaka koji je u petom gemu napravio brej, poveo sa 3:2, međutim u nstavku je bio znatno ispod svog nivoa što je njegov rival iskoristio, došao do preokreta i uzeo set rezultatom 6:4.

Drugi set je počeo kako se završio prvi. Verdasko je poveo sa 2:0, ali je tada usledila reakcija Đokovića koji je konačno zaličio na sebe pa je brejk vraćen. Posle toga obojica tenisera su bila sigurna na svom servisu pa je došlo do taj-brejka gde je Novak bio na samoj ivici poraza.

Verdasko je u ovom taj-brejku došao do prednosti od 6:2 i bio na korad do finala ali je tada u Đokoviću proradio inat i šampionski karakter pa je došlo do velikog preokreta  i meč uveden u treći set.

Svima je u tim trenucima bilo jasno da Španac u odlučujućem setu nema nikakve šanse protiv Đokovića koji je u tim trenucima pucao od samopouzdanja. Đoković do kraja više nije dopuštio nikakvo iznenađenje i sigurnom igrom ovaj set rešio u svoju korist, rezultatom 6:3.

Pripremio: Vladimir Kolarik

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter