1
Evroliga

FOTO: STARSPORT

EVROLIGA: Miler i Cirbes fantastični u jednoj od najluđih pobeda u istoriji evropske košarke (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 05.01.17 u 22:47

Makabi i Daruašfaka susreli su se u meču 16. kola Evrolige. Pobedu je odneo „Ponos Izraela“, ali na poprilično neverovatan način.

Vodili su igrači Makabija na poluvremenu sa 53:36, i činilo se da su veoma blizu pobede, ponajviše zahvaljujući fantastičnoj prvoj četvrtini, koju su dobili 29:14. Ipak, treći period doneo je totalnu promenu slike, čak 35 poena Darušafake uz 14 primljenih, i ušao je turski tim u poslednjih 10 minuta sa 71:67. 

Trajala je rezultatska klackalica do 2:31 pre kraja meča, kada je Kvinsi Miler pogodio svoju prvu trojku na meču i odveo Makabi na devet poena viška, što je zapravo bila samo najava za ludilo.

Na 39 sekundi pre kraja, Soni Vims je izgubio loptu, tačnije ukrao ju je Vilbekin, da bi odmah potom Vonamejker pogodio za dva poena i smanjio na 93:86. Već na početku sledećeg napada, i Landesberg gubi loptu, a Vilbekin drugu uzastopnu „krađu“ pretvara u poene i smanjuje na 93:88, 27 sekundi pre kraja.

Vonamejker pravi faul, a Sili promašuje oba slobodna bacanja, pa je posle skoka Žižića usledio faul nad igračima Darušafake, Vilbekin je promašio trojku ali je Žižić pokupio skok i doveo svoj tim do ivice čuda – 93:90.

Do kraja je ostalo 15 sekundi, kada je Gaudlog ušao na parket, i praktično istog trenutka „prodao“ loptu – Darušafaka je imala šansu da izjednači. Šutnuo je Vilbekin, promašio, Klajburn uhvatio ofanzivni skok, vratio Vonamejkeru, čiji šut je završio van obruča… ali nakon faula, pa je Darušafaka dobila šansu da se, sa linije za slobodna bacanja, izbori za produžetak.

Ipak, Vonamejker nije iskoristio prvo, jeste preostala dva, pa je jedna od najluđih završnica u istoriji košarke ipak pripala Makabiju – 93:92.

(Youtube/Euroleague Basketball)

Među najzaslužnijima za ovaj trijumf Makabija bio je Maik Cirbes, koji je ubacio 13 poena, dok je Miler postigao jednu od ključnih trojki na susretu. 

Ova pobeda Makabija ide na ruku Crvenoj zvezdi, pošto Zvezda ima šansu da se pobedom nad Žalgirisom odvoji na dve pobede viška u odnosu na turski tim.

U ostalim mečevima. Efes je savladao Galatasaraj 84:73, Brose Bamberg je deklasirao Barselonu 85:65, dok je Baskonija blago rečeno pregazila Uniks – 102:70.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

EVROLIGA, 16. KOLO

Četvrtak:

Anadolu Efes – Galatasaraj 84:73
Bamberg – Barselona 85:65
Makabi Tel Aviv – Darušafaka 93:92
Baskonija – Uniks 102:70

Petak:

18.45 Fenerbahče – Milano
19.00 Žalgiris – Crvena zvezda
20.00: Olimpijakos – Panatinaikos
21.00 Real Madrid – CSKA

[/stextbox]

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter