0
Košarka

PAUNIĆ PRIZIVA: Želimo rezultate iz 2016.

Objavljeno: 04.01.17 u 12:59

Sjajna 2016. godina je iza našeg iskusnog beka Ivana Paunića, koji konstantno pruža odlične partije u dresu Fuenlabrade. On je dao i veliki doprinos plasmanu španskog tima u Top 16 Evrokupa, a kao poslednja potvrda vrhunske forme srpskog internacionalca stigao je plasman u Top 10 strelaca španske lige u 2016. godini.


– To je za mene svakako veliki uspeh, ali i velika obaveza da i u 2017. još više radim i podignem igru na još viši nivo. Godina iza mene bila je prilično naporna. Kada je reč o mojim rezultatima i poenima, tekuća sezona je počela bolje nego prošla i nadam se da ću je tako i završiti. Krenuli smo veoma dobro, imali smo težak raspored i brojne sitne povrede, a uz to igramo uspešno i Evrokup – objašnjava Paunić.

Srpski košarkaš je u prošloj kalendarskoj godini postigao ukupno 497 poena (13.5 u proseku) po čemu je bio deveti strelac španskog šampionata. Prvi je Džejsi Kerol sa 655, drugi Serhio Ljulj sa 621, a treći Aleks Mumbru sa 514. Na listi je još jedan srpski košarkaš, Stevan Jelovac na deobi sedmog mesta sa 499 poena.

– Klupske ambicije su da ove sezone ponovimo približno dobar rezultat iz prošle, kada smo igrali završnicu Kupa kralja i plej-of. Nadam se da ćemo uspeti. Najbitnije je da sezona prođe bez ikakvih povreda i da nastavim ovako kako sam počeo, a posle ćemo da vidimo – kaže Ivan Paunić.

Ekipa nastavlja takmičenje u Top 16 fazi Evrokupa, gde će imati jaku konkurenciju u Gran Kanariji, Mursiji i Lokomotivi Kubanj.

– Uspeli smo da se plasiramo u drugi krug i pored toga što smo bili u veoma jakoj grupi. U konkurenciji sa Himkijem, Lijetuvos Ritasom, Albom i Bilbaom, završili smo na drugoj poziciji, što je fantastičan rezultat – zaključio je Paunić.

Ekipa Fuenlabrade večeras gostuje Mursiji u prvom kolu druge faze Evrokupa, dok će ovog vikenda dočekati Baskoniju u 16. kolu španskog šampionata.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter