0
Ostali sportovi

TEMPIRA FORMU: Mihail Dudaš dodaje gas za EP 2017.

Objavljeno: 03.01.17 u 13:27

Najbolji srpski desetobojac i ‘kralj bronzanih medalja’, Mihail Dudaš poslednjih mesec dana nalazi se na pripremama u Africi.

Na mestu gde uvek pronalazi mir i sve potrebne uslove Dudaš je odlučio da se priprema za dvoranska takmičenja koja ga očekuju u 2017.godini u kojoj je glavni cilj Evropsko atletsko prvenstvo u dvorani.

– Afrika je oduvek bila mesto gde ja pronalazim mir i fokus kako bih odradio treninge na nivou. ‘Potchefstroom’ poseduje stazu po travi, koja meni odgovara radi prevencije povreda a pored toga i centar u kojem je teretana veoma ozbiljna i ima rekvizite za oporavak. Takodje je to mesto koje je uvek puno internacionalnim sportistima te su treninzi uz moje kolege, uvek lakse podnošljivi – kaže osvajač bronzane medalje sa Evropskog prvenstva iz Amsterdama.

unnamed

Srpski atletičar već ima jednu osvojenu bronzanu medalju sa Evropskog prvenstva u Geteborgu koje je održano 2013.godine, a u Beogradu će ciljati na neku sjajniju.

– Pripreme teku odlično, i mogu da kažem da sam veoma zadovoljan. Sada je prvi deo  završen te sledi odlazak u Stellenbosch i rad na višem intezitetu. Povreda nema, i nadam se da ih neće ni biti. U odnosu na prethodne godine ovog puta se Feđa i ja baziramo vise na sprint. U tome smo uključili i trenera iz ‘AK Vojvodina’, Duška Miličića, koji nam oko toga pomaže.

Dudaš će prvo takmičenje imati već u januaru u Africi, gde će se fokusirati na nekoliko individualnih disciplina.

Nakon toga se vraća za Beograd, gde ga očekuje državno prvenstvo u višeboju, pa onda i Evropsko atletsko prvenstvo u dvorani koje će se održati od 3.do 5.marta u Kombank areni.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter