0
Košarka

TRENER OKLAHOME: Vestbruk gleda i skida poteze Bodiroge i Teodosića (VIDEO)

Objavljeno: 02.01.17 u 10:13

Mada dosta ljudi ne zna, Srbin Darko Rajaković je prvi pomoćnik Biliju Donovanu u Oklahomi.
Nekadašnji trener mlađih kategorija Borca i Crvene zvezde je 2012. godine otišao u SAD kako bi radio u Razvojnoj ligi, što se ispostavilo kao potez njegovog života. Sa 33 godine je postao prvi trener ekipe iz tog ranga, tok je ubrzo ušao i u najjaču ligu gde je sada prvi pomoćnik Tandera.

Glavna tema Rajakovića i novinara Sport kluba su bile dve zvezde, jedan bivša, jedna sadašnja, u Oklahomi – Kevin Durent i Rasel Vestbruk.

– Za njegov odlazak saznali smo kada i svi ostali, iz medija. Kao i svaka druga ozbiljna organizacija, kod nas je postojao plan šta da radimo ukoliko Kevin ne produži saradnju. On je proveo 8 godina u Oklahomi, mnogo je dao klubu, odlučio se da nastavi svoju karijeru na drugom mestu i želimo mu sve najbolje. Mi nastavljamo svoj put i svoj plan razvoja mladih igrača, jer hoćemo iz godine u godinu da budemo sve bolji, rekao je srski trener o Durentu.

Pošto je igrač Golden Stejta jedan od najomraženijih u saveznoj državi u centralnom delu Amerike, navijači Oklahome i klub su svu pozitivnu energiju usmerili ka drugom ljubimcu, sada jedinom, Raselu Vestbruku koji na to odgovara maestralnim partijama ove sezone.

Vestbruk je fantastična ličnost, neviđen borac i takmičar. Jedna od najvećih karakteristika je što svake sezone on i dalje napreduje i nastavlja da usavršava igru i da je podiže na viši nivo. Kada se pogleda njegova karijera, kako je počeo i gde je sada, kada su ga “prozivali” da li je plejmejker, da li može to da igra, došli smo do toga da niko više ne postavlja to pitanje. Dokazao se kao vrlo kvalitetan organizator igre, među najboljim je asistentima lige, što pokazuje njegovu ambiciju i želju da napreduje, da se usavršava i da se svake večeri takmiči na najvišem nivou, kazao je Rajaković.

Uticaj srpskog trenera u NBA-ligašu je veoma primetan, kroz najboljeg igrača Oklahome se mogu primetiti i neki od specifičnih poteza koje je iznedrila srpska košarka, što, kako Darko Rajaković tvrdi, nije slučajno.

– Protiv Feniksa je primenio onu čuvenu Bodiroginu fintu. Naravno da nije bilo slučajno, ništa nema slučajno. To je bilo nešto što smo radili nekoliko dana pre meča sa Seltiksima. Pokazujem mu i video snimke Miloša Teodosića i neka njegova dodavanja. Pokušava da radi na tome, kako bi neke od tih stvari priomenio i na utakmicama. Rasel je svestran igrač, mnogo vremena provodi gledajući košarku, analizirajući svoju igru i igru protivnika i to je nešto što ga čini specijalnim. Svako veče je spreman 100 odsto da se takmiči, bude najbolji i pobedi sa svojom ekipom, zaključio je srpski stručnjak.

Kako Rasel Vestbruk „glumi“ Bodirogu možete videti na 2:07 sledećeg snimka:

(Izvor: YouTube/NBA)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter