0
The Best Of

VREMEPLOV: Bio je preteča pravog Ronalda, Ronaldinja, Mesija i Nejmara, uživajte u njegovim majstorijama (VIDEO)

Objavljeno: 31.12.16 u 21:00

Vremeplov nas vraća ne tako davno kada je Južnom Amerikom, Evropom, Azijom, Severnom Amerikom i Australijom žario i palio jedan od najboljih brazilskih napadača svih vremena.

Reč je o Romariju de Souza Fariji. Čoveku rođenom 29. januara 1966. godine u Rio de Žaneiru. Čoveku koji je jedan od najboljih strelaca u istoriji svetskog fudbala, postigao je u arijrei više od 1.000 golova. Karijeru je počeo u Vasku da Gami, a potom igrao za PSV, Barselonu, Flamengo, Valensiju, Fluminense, Al Sad, Majami, Adelaidu i Ameriku. Za reprezentaciju Brazila odigroa je 70 utakmica i postigao je 55 golova.

Sa ‘kariokama’ je osvojio SP 1994. godine, kao i Kup Konfederacija godinu dana ranije. Bio je dva puta šampion Kopa Amerike. Najveće individualno priznanje bila mu je ‘Zlatna lopta’ 1994. godine.

Bio je sjajan dribler i neumoljivi strelac, a neke od najboljih poteza legendarnog Romarija pogledajte u novogodišnjoj noći…

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter