0
Evropske lige

FOTO: STARSPORT

MAJSTORIJE KOJE SU OBELEŽILE GODINU: Top 5 poteza u 2016. godini

Objavljeno: 31.12.16 u 16:10

Kao i svaka godina i ova 2016. je obilovala mnoštvom sportskih događaja čiji su nam akteri pružili gomilu poteza za pamćenje. Uvek je nezahvlno u moru majstorija izdvojiti svega nekolicinu kao najlepše ali evo pokušali smo da se odlučimo za njih pet.

Krenimo hronološki:

    1. Već na početku ove godine u engleskoj Premijer ligi viđen je zaista spektakularan pogodak u režiji fudbalera Totenhema, Dele Alija. Reprezentativac „Gordog Albiona“ prikazao je zdivljujuću kontrolu lopte i majstorski završio prelepu akciju u kojoj su još učestvovali Hari Kejn i Kristijan Eriksen u utakmici protiv Kristal palasa.

(Izvor: Youtube/SETTHEFIRE1337)

2. Početkom februara Beograd je imao priliku da ugosti najbolje futsal reprezentacije Evrope. Majstori igre na petoparcu pružili su nam mnoštvo lepih poteza ali je bez ikakve sumnje gol Portugalca, Rikardinja, u utakmici protiv rprezentacije Srbije ipak bez premca. Omaleni Portugalac je svojim potezima osvojio srca beogradske publike, koja je znala da majstora nagradi ovacijama čak i kada je tresao našu mrežu.

(Izvor: Youtube/ RTS Sajt – Zvanični kanal)

3) Jedan od naupečatljivijih poteza ove godine definitivno je i trojka Kajrija Irvinga preko Stefa Karija vredna NBA titule. Bilo je u ovoj uzbudljivoj finlnoj seriji Kavalirsa i Voriorsa još dosta strašnih poteza, kao što je npr. ona monstruozna blokada Lebrona Džejmsa na Igudali, svega minut pre odlučujuće trojke. Ipak poeni za titulu zaslužuju prednost na ovoj listi.

(Izvor: Youtube/RedPoints Sports)

4) Naravno ova lista ne bi mogla nikako da prođe bez naših majstora pod obručima koji su nas i ovog leta učinili ponosnim. Dugo je razmatrano koju od majstoriju srpskih košarkaša izabrati za ovu listu. Da li neku od fenomenalnih Teovih asistencija, da li Raduljičino posterizovanje Šarića ili „školovanje“ Kazinsa... Ipak na kraju je izabrana situacija koja najbolje oslikava ovu reprezentaciju, koja je pre svega tim. Evo akcije od koje se i NBA zvezdama zavrtelo u glavi.

(Izvor: Youtube/kecjan gaming)

5) Za kraj evo još jedne fudbalske majstorije. Akcije poput ove jesu ono što fudbal čini najlepšom igrom na svetu. Ovu su izveli fudbaleri španskog prvoligaša Las Palmasa protiv Viljareala a šlag na tortu stavio je Kevin Prins Boateng maestralnim pogotkom makazicama. Uživajte!

( Izvor: Youtube/LaLiga Santander)

Sigurno je da ima još poteza koji su zaslužili da se nađu na ovoj listi ali je ona nažalost prekratka a takvih majstorija je bezbroj. Koji je po vama potez obeležio ovu godinu?

Pripremio: Vladimir Kolarik

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter