0
Evropske lige

VREMEPLOV: Tijago Silva i najlepši poništen gol modernog fudbala (VIDEO)

Objavljeno: 30.12.16 u 00:10

Da ova bravura brazilskog štopera nije poništena, ne bi imala konkurenciju za „Puškaša“ te godine, iako ga je Zlatan onim čuvenim „makazicama“ dobio.
Kako to obično biva, sve što je neverovatno, mora da ima neki nedostatak. U ovom slučaju su to santimetri koji su magičnu završnicu pretvorili u gol aut.

Fudbaleri PSŽ-a su na „Parku prinčeva“ tada savladali Nicu, Menez je načeo rivala u 10. minutu. U drugom poluvremenu je sadašnji golman Arsenala, tadašnji Monaka, Ospina, napravio pravu glupost. Krenuo je da dribla vešte napadače Parižana koji su ga poput osa napali i uzeli mu loptu, da bi on startovao i oborio Lavecija. Naravno, dobio je crveni karton, a jedanaesterac je iskoristio Ibrahimović i povećao na 2:0 da bi konačan rezultat doneo Šantom dva minuta pre kraja duela.

Majstorija Brazilca desila se između drugog i trećeg gola. Silva je rešio da istrči i vidi šta se dešava kod Nemanje Pejčinovića i njegovih kolega u defanzivnom redu Nice. Video je da i nisu baš povezani, dodao na stranu Ibrahimoviću koji mu je „pustio“ izvanredan pas u dubinu. Tijago Silva je pretrčao dva odbrambena igrača gostiju, telom prevario golmana i „zavrnuo“ loptu. Kada je ona neverovatno ušla u gol iz „mrtvog ugla“, usledila je razočaravajuća reakcija na podignutu zastavicu linijskog sudije.

Delilac pravde je imao sreću pošto ovaj pogodak nije uticao na konačan ishod, ali svakako, velika šteta što je lopta pobegla kapitenu Pari Sen Žermena, a i kad je već pobegla, što je to sudija uočio.

(Izvor: YouTube/Ligue 1 Official)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter