in ,

RUSADA: Amerikanci šire neistinu, kreće istraga

Antidoping agencija Rusije (RUSADA) odbacila je danas da postoji sistemski doping u toj zemlji i saopštila da su reči ruskih zvaničnika izvučene iz konteksta.

Američki „Njujork Tajms“ preneo je izjavu direktorke RUSADA Ane Antseliovič da je bilo „institucionaline doping zavere“, ali su Rusi brzo demantovali takve tvrdnje, prenosi agencija Tas.

RUSADA je objavila da je sve pogrešno interpretirano, dok je iz Kremlja saopšteno da će se proveriti verodostojnost teksta „Njujork Tajmsa“ i da će vlasti istražiti u kom su tekstu izrečene reči direktorke Antseliovič.

Ujedno, Kremlj je još jednom negirao umešanost u slučaj organizovanog dopinga.

U poslednjem izveštaju Svetske andidoping agencije (WADA) navodi se da je više od 1.000 ruskih sportista učestvovalio u programu, za koji je i država znala, od 2011. do 2015. godine.

Nekadašnji prvi čovek ruskog sporta Vitali Smirnov, kog je na funkciju postavio ruski predsednik Vladimir Putin, priznao je da je bilo grešaka u doping sistemu.

– Ne želim da pričam umesto odgovornih judi. Iz mog ugla, kao bivši ministar sporta i predsednik Olimpijskog komiteta Rusije, napravljene su greške – rekao je Smirnov za Njujork Tajms.

Autor: Redakcija

Diskusija

Odgovorite

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

POHVALIO SE: Đani je dobio dres od legende svetskog fudbala, kolege će poludeti… (FOTO)

PREOKRET: Ljajić bi u martu ponovo mogao da zaigra protiv Crvene zvezde na Marakani?