0
ATP

POTVRĐENO: U Melburnu bez Del Potra

Objavljeno: 24.12.16 u 16:23

Argentinski teniser Huan Martin del Potro propustiće početak nove sezone, uključujući i Otvoreno prvenstvo Australije, jer nije imao dovoljno vremena za oporavak, saopšteno je danas.

Del Potro se veći deo 2014. i 2015. godine mučio s povredama, da bi se ove godine vratio na najbolji mogući način – stigao je do finala Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru i osvojio Dejvis kup s reprezentacijom Argentine.

On je 2016. godinu počeo kao 1.042 teniser sveta, a završio je kao 32. Argentinac je ove godine pobedjivao Novaka Djokovića, Endija Mareja, Stana Vavrinku, Rafaela Nadala…

Ti napori su, medjutim, uzeli svoj danak.

– S velikim razočarenjem saopštavamo da je Huan Martin del Potro danas potvrdio da će se povući s Australijan opena zbog problema s formom. Del Potro je naveo da nije imao dovoljno vremena za oporavak i da se zato povlači i sa turnira u Oklandu, naveli su organizatori turnira na Novom Zelandu.

Del Potro je ranije ove nedelje nagovestio da će se povući sa prvog grend slem turnira u sezoni.

– Tenis me je čekao dve godine, može da sačeka još jedan Australijan open, rekao je Argentinac.

Turnir u Oklandu počinje 9. januara, a Australijan open 16. januara.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter