0
Vaterpolo

FOTO: STARSPORT

VATERPOLO PRAZNIK: Majstori ’okačili kapice o klin’ (FOTO)

Objavljeno: 23.12.16 u 21:35

Reprezentacija Srbije pobedila je večeras na Tašmajdanu Tim sveta 14:12 u revijalnom meču na oproštaju legendarnih vaterpolista Živka Gocića i Slobodana Nikića.
Pred 2.000 gledalaca viđen je pravi vaterpolo spektakl u znaku dvojice trofejnih vaterpolista na kraju bogate reprezentativne karijere, začinjene zlatnom medaljom na letošnjim Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, ali i ovacijama krcatog Taša.

Gocić i Nikić nisu mogli da sakriju emocije i u suzama su napustili bazen uz poznatu pesmu „We are champions“.

Rezultat nije bio u prvom planu, već lepi potezi i sjajnih golovi, prednjačili su upravo Gocić i Nikić, koji je obeležio meč pogotkom nogom iz peterca.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Olimpijskim, svetskim i evropskim šampionima suprostavile su se zvezde svetskog vaterpola Aleksandar Ivović, Slobodan Soro, braća Varga, Miloš Šćepanović

Na bazenu Tašmajdan bile su brojne poznate ličnosti iz javnog i sportskog života Srbije, među kojima, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, Predrag Danilović, Dejan Stanković, Igor Milanović, glumci Andrija Milošević, Zoran Cvijanović i mnogi drugi.

Najtrofejni srpski vaterpolisti Živko Gocić i Slobodan Nikić poručili su večeras da im je oproštajna utakmica od reprezentacije bila najteža, ali i da su na pravi način zaokružili velike karijere.

Gociću i Nikiću, koji su i kumovi jedan drugom, priređen je revijalni meč pred 2.000 gledalaca na Tašmajdanu u duelu Srbije i Tima sveta (14:12).

– Danas je bilo najteže, teško mi je i da pričam, iako smo se spremali za ovo sedam dana. Divna karijera je iza nas, stavili amo jagodu na šlag i nismo svesni šta nam se dešava. Presrećan sam i drago mi je što sam posle mnogo godina video pune tribine Taša, rekao je Gocić novinarima posle utakmice.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Dosadašnji kapiten „delfina“ dodao je da ne žali ni za čim posle bogate karijere.

– Osvojili smo sve. Nešto jednom, nešto dva, a nešto pet puta. Sećam se kada smo 2002 debitovali golobradi, proletelo je vreme.

Nikić je istakao da je jako emotivno doživeo utakmicu, posle koje, kao i Gocić, nije mogao da sakrije suze.

– Skupile su mi se emocije. Da mi je neki pričao da ću imati ovakav kraj ne bih mu verovao. Ovo je bila kruna svega, dominirali smo poslednjih godina i pamtiće se ova generacija. Poseban je osećaj biti deo takvog tima, istakao je Niklć.

Legendardni vaterpolisti su se složili da im je zlatna medalja na Olimpijskim igrama u Riju najupečatljiviji detalj u reprezentaciji.

– To je bilo naše poslednje takmičenje, sve je još sveže. Definitivno ćemo najviše pamtiti Rio, poručili su zajedno Gocić i Nikić, ne isključivši mogućnost da jednog dana se oprobaju u trenerskim vodama.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić izjavio je večeras da je tužan jer su njegovi bivši saigrači završili karijeru, ali da će se Srbija uvek ponositi dvojicom najtrofejnijih naših vaterpolista.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

– Ovaj spektakl u hramu vaterpola je nešto najmanje što su zaslužili posle velikih uspeha. Srbija i Grad Beograd zahvaljuju im se na svemu što su pružili. Ne mogu da kažem da mi je drago što su se oprostili, ali jeste što sam bio deo njihovih karijera, rekao je Udovičić posle revijalnog meča, poslednjeg u reprezentativnim kapicama Gocića i Nikića.

Udovičić je dodao da su Gocić i Nikić zatvorili jednu stranicu istorije, ali i da započinju novu.

– Zajedno smo se radovali i tugovali u reprezentaciji i svi smo ponosni na njih, ali sam i lično tužan. Ipak, iza nas je rekordna godina, prepuna medalja i nadam se da će naredna biti jos bolja, kazao je ministar.

Živko Gocić i Slobodan Nikić poslednji meč u kapicama Srbije odigrali su protiv Tima sveta (14:12) pred punim tribinama bazena na Tašmajdanu.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter