2
Evropske lige

BIVŠA ZVEZDA ARSENALA ŠOKIRALA SVET: Razmišljam o samoubistvu

Objavljeno: 23.12.16 u 17:55

U martu ove godine je fudbalski svet obišla vest da Emanuel Ebue mora da odsluži suspenziju od godinu dana jer je odbio da menadžeru plati ono što mu je FIFA naložila. U decembru, isti taj svet je ostao u šoku nakon informacije da je nekadašnja zvezda Arsenala pomišljala da izvrši samoubistvo!

Ebue je mesec dana ranije potpisao ugovor sa Sanderlendom, nakon što je napustio Galatasaraj, ali je klub odlučio da raskine ugovor, što je sjajnog defanzivca nateralo da zapadne u ozbiljnu depresiju.

– Mnogo je dana kada mi se ne ustaje iz kreveta… Želeo sam i da se ubijem, bio sam na ivici da to uradim.

Ipak, razmišljanje o porodici, koja je nakon smrti njegovog dede (rak) i brata (saobraćajna nesreća) pretrpela dva ozbiljna udarca u oktobru, ga je nateralo da odustane od tog čina:

– Porodica me čini jakim, moram da razmišljam o njima, ali kad ostanem sam razmišljam šta bih uradio sam sebi... Ima dana kada po dan-dva ne izlazim iz sobe, zaključam se i čitam. Sam. Razmišljam, čitam Bibliju, a onda mi padne na pamet da to što radim nije dobro za moju porodicu... Moj sin, sedmogodišnji Matis, igra za Arsenal, i kad odem tamo ljudi me pitaju da li sam se povukao, što me posebno boli. Oni koji me poznaju, znaju da nisam srećan kada mi vide lice. Niže od ovoga u karijeri nisam bio…

A na sve to, posebno ga boli to što nema kontakta sa saigračima iz reprezentacije Obale Slonovače:

– Samo Didije Drogba i Romarik mi se javljaju. Posebno mi je krivo što se ne javlja Kolo Ture, iako je i on sam bio suspendovan… Ali nema veze. Svi oni su moja braća, rekao je Ebue, koji je za kraj ostavio poruku bivšim saigračima:

– Nadam se da će me zvati jednog dana. Naravno da je razočaravajuće… Mislio sam da je ovo prijateljstvo jače. Pogotovo u teškim momentima. Ali to je život… Trudim se da budem pozitivan, zaključio je Ebue.

 

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter