0
Evropske lige

SERIJA A: Goleada za podelu bodova na ‘Artemio Frankiju’, Roma preokretom do pobede, asistencija Ljajića u pobedi Torina (VIDEO)

Objavljeno: 22.12.16 u 23:14

U jednoj vrlo zanimljivoj i dinamičnoj utakmici Fiorentina je dva puta stizala vođstvo Napolija, uspela da povede ali su gosti ipak stigli do boda golom iz penala u 94. minutu, za konačnih 3:3.

Prvo poluvreme proteklo je u nešto boljoj igri gostiju koju su poveli sjajnim golom Lorenca Isinjea, šutem sa nekih tridesetak metara. Posle tog pogotka, Napoli je imao još nekoliko šansi da uveća prednost ali su na poluvreme otišli sa minimalnim vođstvom.

Drugi deo utkmice doneo je prvu goleadu i uzbiljivu završnicu. Fiorentina koja je u nastavku zaigrala znatno odlučnije je stigla do poravnanja u 52 minutu golom Federika Bernardeskija iz slobodnog udarca ali je Dris Mertens posle velike greške Nenada Tomovića ponovo vratio prednost Napolitancima u 68. minutu.

Nije se dugo čekalo na odgovor „Viole“, koja je do izjednačenje stigla već u sledećem napadu, drugim golom Bernardeskija na meču a potpuni preokret doneo je Mauro Zarate u 82. minutu.

Kada se već činilo da je utakmica rešena, u četvrtom minutu nadoknade Salsedo je nespretno reagovao u svom šesnaestercu i oborio Drisa Mertensa pa je sudija dosudio najstrožu kaznu za Napoli. Siguran egzekutor bio je Manolo Gabijadini koji je pogotkom u praktično poslednjoj sekundi susreta doneo bod svom timu.

(Izvor: Youtube/FOOTBALL HD)

Remi Napolija iskoristila je Roma koja je na svom Olimpiku slavila protiv Kijeva rezultatom 3:1.

Ipak nije sve po „vučicu“ išlo tako glatko kao što to rezultat govori, jer su gosti bili ti koji su prvi došli do prednosti. Igrao se 37. minut kada je Džonatan De Guzman doneo prednost gostima iz Verone a da se na odmor ode u egalu pobrinuo se Stefan El Šaravi golom u poslednjim trenucima poluvremena.

Nastavak je doneo bolju igru Rimljana koji su u 52 minutu stigli do preokreta, trinaestim pogotkom Edina Džeka u šampionatu a pobedu je potvrdio Dijego Peroti iz jedanaesterca u 90 minutu susreta.

( Izvor: Youtube/Igor Linev)

Evo i kompletnih rezultata 18. kola:

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Utorak:

Atalanta – Empoli 2:1 (0:0)

(Kesi 74, D’Alesandro 90+4 – Mčedlidze 51)

Sreda:

Inter – Lacio 3:0 (0:0)

(Banega 54, Ikardi 56, 65)

Četvrtak

Roma – Kjevo 3:1 (1:1)

(El Šaravi 45+1, Džeko 52, Peroti 90+2 penal – De Guzman 37)

Kaljari – Sasuolo 4:3 (1:2)

(Sau 14, Borijelo 62, Farijas 73, 75 – Ađapong 29, Pelegrini 33, Aćerbi 58 penal)

Fiorentina – Napoli 3:3 (0:1)

(Bernardeski 52, 69, Zarate 82 – Insinje 25, Mertens 68, Gabijadini 90+4 penal)

Palermo – Peskara 1:1 (1:0)

(Kvajson 33 – Biragi 90+2 penal)

Sampdorija – Udineze 0:0

Torino – Đenova 1:0 (0:0)

(Beloti 49)

[/stextbox]

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
 
Pripremio: Vladimir Kolarik

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter