0
Evropske lige

AFRIKA BIRA NAJBOLJE: Obamejang, Marez ili Mane?

Objavljeno: 22.12.16 u 21:32

Najbolji fudbaler Afrike za 2016. godinu biće proglašen 5. januara u Abudži, u Nigeriji. U najužem izboru Rijad Marez, Patrik-Pjer Obamejang i Saido Mane.

Prošlogodišnjem osvajaču ove nagrade Gaboncu, Pjeru Obamejangu, biće jako teško da ove sezone odbrani ovo laskavo priznanje. Ne zbog toga što je iza sebe imao slabu sezonu, već zbog neverovatne godine Rijada Mareza koji je bio jeda od glavnih protagonista Lesterovog fudbalskog čuda.

Marez je uz Džejmija Vardija bio ključni igrač u istorisjkom usepehu „lisica“, osvajanju Premijer lige u kojem je učestvovao sa 17 pogodaka i 11 asistencija. On je takođe ove godine postao prvi igrač sa afričkog kontinenta koji je proglašen igračem godine u engleskom šampionatu, te je stoga i glavni favorit za osvajanje nagrade i za najboljeg afričkog fudbalera.

Obamejang iz sebe ima fenomenalnu ezonu u Dortmundu, gde je postigao 39 pogodaka i upisao 12 asistencija , računajući sva takmičenja, dok Mane odigrao dobru sezonu u Sautemtonu a zapažen je i početku ove u Liverpulu. Ipak i pored svega toga teško će njih dvojca isparirati Alžircu u ovoj trci.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter