0
Košarka

OKS: Marina Maljković nominovana za trofej MOK

Objavljeno: 21.12.16 u 11:18

Olimpijski komitet Srbije (OKS) nominovao je selektorku ženske košarkaške reprezentacije Marinu Maljković za Trofej Međunarodnog olimpijskog komiteta „Žene i sport“ za 2017. godinu.

Kako se navodi u današnjem saopštenju OKS, u kandidaturi se pored ostalog navodi da Marina Maljković poslednjih nekoliko godina postiže odlične rezultate kao košarkaški trener, a da u isto vreme vodi neprofitnu organizaciju sa ciljem da ponudi besplatne košarkaške treninge za devojčice.

Za kratko vreme Marina je postala uzor i pravi promoter jačanja uloge žena u sportu. Svojom posvećenošću i dostignućima ona inspiriše devojčice i žene da budu više umešane u sport i da prate svoje snove. Ono što Marinu čini posebnom jeste činjenica da je poziciju i ulogu u društvu izgrađenu kroz uspehe ženske košarkaške reprezentacije koju predvodi, koristila da dodatno promoviše ulogu žene u sportu„, piše u saopštenju.

Maljković je učestvovala na brojnim tribinama i konferencijama ističući važnost uključivanja devojčica u sport. Ona je 2015. godine otvorila besplatnu školu košarke za devojčice „Pokret za žensku košarku Marina Maljković“ i do danas je kroz osam pokrenutih programa 500 devojčica počelo da trenira.

– Počastvovana sam što sam odabrana da budem nominovana za priznanje MOK među toliko sjajnih žena koje imamo u sportu. Na meni je da i dalje nastavim da se borim da ženska košarka u Srbiji dobije adekvatne uslove da se razvija, da košarka i sport generalno bude dostupan svakom detetu u Srbiji, da kod njih stvaramo zdrave navike, a da onim najtalentovanijim stvorimo najbolje moguće uslove za razvoj, kako bi sjajni rezultati koje pravimo imali kontinuitet. Hvala, Olimpijski komitet Srbije mi je ukazao veliku čast, rekla je Marina Maljković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter